И през 2024 г. от изкуствения интелект няма измъкване -

...
И през 2024 г. от изкуствения интелект няма измъкване -
Коментари Харесай

Microsoft 30 години не бяха променяли стандартната клавиатура - какво се случи

И през 2024 година от изкуствения разсъдък няма изплъзване - в този момент той е в центъра на първата смяна в общоприетата Windows клавиатура от 30 десетилетия. Microsoft, че от февруари хардуерните му сътрудници ще прибавят специфичен Copilot бутон.

Както може да се допусна, копчето извиква едноименния чат бот, който употребява огромен езиков модел и информация от интернет, с цел да дава отговор на въпроси и да основава текст и изображения. Това би трябвало да се случва без значение от отвореното приложение - по същия метод, по който Windows бутона вади Start менюто. Именно той беше и последната до този миг добавка в клавиатурата - от 1994 година
 Музикалната промишленост има нов зложелател и той е... Microsoft
Музикалната промишленост има нов зложелател и той е... Microsoft

Чат ботът на компанията към този момент може да композира нелоши песни по изложение

Новият бутон най-малко във визуализациите е до десния Alt - вместо разположения там Ctrl. Това има капацитета да направи някои клавишни комбинации по-неудобни за изъплнение с една ръка.

Очевидно за MS изкуственият разсъдък е най-малко толкоз значим, колкото стартовото меню - през последната година AI навлезе първо в търсачката Bing, а по-късно и в браузъра Edge, Office пакета и, във все по-голяма степен, в самия Windows. Изпълнителният шеф Сатя Надела е безапелационен, че Copilot е билетът на компанията му към бъдещето на компютрите.
 Microsoft демонстрираха лични процесор и AI чип
Microsoft демонстрираха лични процесор и AI чип

Не им липсва мощност

На това разчитат и хардуерните производители. По време на пандемията милиони консуматори подмениха своите компютри, с цел да работят или учат отдалечено и тези машини към момента са задоволително съответни, с цел да няма търсене на нови. Технологичната смяна обаче има капацитета да промени това.

Към момента не е ясно чии ще са първите устройства с Copilot бутон, само че евентуално ще ги забележим през идната седмица на ревюто за потребителска електроника CES.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР