И през 2021 г. най-предпочитаните имена за новородените са били

...
И през 2021 г. най-предпочитаните имена за новородените са били
Коментари Харесай

Александър и Виктория са най-предпочитаните бебешки имена през 2021 г.

И през 2021 година най-предпочитаните имена за новородените са били Александър и Виктория, оповестяват от Националния статистически институт (НСИ).

При новородените момчета наред с обичайните имена Георги, Димитър, Иван и Калоян доминират нехарактерни за българската традиция имена като Мартин, Даниел и Виктор, показват от Национален статистически институт. Все по-често се срещат и имена на български ханове и царе - Борис, Симеон, Самуил и други. Най-разпространените мюсюлмански имена при момчетата и през 2021 година са Мерт и Емир. През последните няколко години отпред в класацията на най-предпочитаните имена за новородените момчета в България са Александър и Георги.
 Александър и Виктория са най-предпочитаните бебешки имена през 2021 година
© Национален статистически институт

Челната тройка измежду десетте най-често срещани имена при девойките - Виктория, Мария и Никол, се резервира към този момент повече от шест години, като през 2021 година незабавно след тях са Рая и София. Най-разпространените мюсюлмански имена при девойките са Елиф и Селин. Виктория продължава да води шампионата, при новородените девойките, за най-разпространено име четвърта поредна година.
 Александър и Виктория са най-предпочитаните бебешки имена през 2021 година
© НСИ
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР