И през 2018 г. продължава реализирането на комплекс от мерки

...
И през 2018 г. продължава реализирането на комплекс от мерки
Коментари Харесай

24 катастрофи са станали от началото на 2018 г. на Е-79 във Видинско

И през 2018 година продължава реализирането на комплекс от ограничения – в предпазен, действен и учредителен проект, за осъществяване на дейностите по целите на Министерство на вътрешните работи на територията на област Видин. Това съобщи пред публицисти през днешния ден шефът на полицията в крайдунавския град.
Акцентът в работата на чиновниците от престъпна и охранителна полиция още веднъж е подложен върху противодействието на битовата престъпност. За предходната година тя остана преобладаваща за района с дял от 40.49% по отношение на общо записаните престъпни закононарушения. Противодействието на закононарушенията, свързани с опиати и наркоразпространението (особенно в регионите на образователните заведения) продължава да обект на нараснало внимание за видинската полиция.
Предотвратяването и разкриването на закононарушения, носещи загуби и вреди на фиска остават измежду целите за чиновниците от икономическа полиция. Целта ни е да ограничим равнищата на търговия с нелегално предлаган нарязан тютюн, цигари и алкохол без бандерол, посочи старши комисар Янколов. Той акцентира, че предварителната защита, оперативната работа и следствието на телефонните измами остава във фокуса на полицейското внимание.
Противодействието на корупцията, предварителната защита на вътрешната корупция, непоквареност и държание, недопускащо прояви на корупция от страна на чиновниците на ОДМВР-Видин е значим приоритет за мен и моя екип, безапелационен бе шефът. Аз твърдо не отстъпвам позицията, че място в Министерство на вътрешните работи и надлежно в регионалната дирекция, има за почтените и съзнателните чиновници, акцентира старши комисар Янколов.
През предходната година, видинските пътни служители на реда участваха в голям брой превантивни начинания по пътна сигурност, свързани с повишение на информираността на деца и възрастни, и фокусиращи вниманието на всички към задължението да съблюдават разпоредбите на пътя. Активната превантивна работа и контролната активност на чиновниците от бранш Пътна полиция – Видин продължава и през 2018 година, съобщи началникът на бранша основен контрольор Владимир Герасимов. Сравнителният разбор на данните сочи понижение на злополуките, жертвите и ранените на територията на региона. През 2017 година са били регистрани 459 пътнотранспортни катастрофи с шестима починали и 76 ранени. Година по-рано, през 2016-та, броят на злополуките е бил 551 с 15 жертви и 83 ранени.
През месеците януари, февруари и първата десетдневка на март 2018 година на територията на област Видин са били регистрирани общо 78 пътнотранспортни катастрофи. Загинали са трима водачи на МПС (двама българи и един гръцки гражданин), ранен е един водач (турски гражданин). 24 от злополуките са станали на Главен път Е-79, разясни основен контрольор Герасимов.
Нова система за надзор на скоростта работи от 12 март т.г. по пътищата на област Видин, бе обявено на брифинга през днешния ден. Устройството разполага със лични акумулатори, които устоят по най-малко 5 часа в режим на запис. С тази система могат да се откриват по няколко нарушавания, осъществявани от разнообразни коли, по едно и също време. Работата с новата система е изцяло автоматизирана. Полицейските чиновници само избират мястото за надзор на скоростта, разполагат устройството и му задават настройките –разстояние на снимане и допустимата за сектора скорост. След това системата прави всичко останало изцяло автоматизирано, без никакво присъединяване на чиновник. След привършване на работа, данните се предават автоматизирано в Централната база данни на Министерство на вътрешните работи. Това става по два метода. Единият е при съществуване на 3G или 4G съгласуваност, тогава информацията се предава отдалечено. А при втория, паметта на устройствата се свърза непосредствено с вътрешната мрежа на Министерство на вътрешните работи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР