И премиерът Стефан Янев осъди остро атентата в Кабул. Днес

...
И премиерът Стефан Янев осъди остро атентата в Кабул. Днес
Коментари Харесай

Капацитетът за прием на бежанци е запълнен на около 30%

И министър председателят Стефан Янев осъди остро атентата в Кабул. Днес той и вътрешният министър показаха пред депутатите, че поради засиления мигрантски напън са увеличени и патрулите по границата.

В Министерския съвет е основана координационна група, която да следи ситуацията непрестанно.

" Личният състав, който патрулира, който е оборудван с нужните спомагателни средства за наблюдаване и нужните материални средства, в това число високопроходими коли е повишен с към 600 души все още ", сподели Стефан Янев - длъжностен министър-председател

Министерството на защитата е в подготвеност да работи със сили и техника. Оградата по границата не в положително положение и има потребност от незабавен ремонт.

" През последните години това оборудване въобще не е поддържано. На някои места има такива срутища, има пробиви в това оградно оборудване, паднало е на някои места. Абсолютно никаква поддръжка. Това ще наложи в доста незабавен порядък да се възвърне оградното оборудване ", сподели Бойко Рашков - длъжностен министър на вътрешните работи.

" С какво може Парламентът да помогне? На първо място с нужния спомагателен бюджет, каквито планове към този момент са направени ", съобщи Стефан Янев.

В домовете за краткотрайно настаняване на чужденци има малко над 950 мигранти при общ потенциал 1260.

" На 16 август тази година е отворен ремонтираният център за настаняване на чужденци в Елхово. по този начин потенциалът за настаняване е повишен с още 200 места ", съобщи Бойко Рашков - длъжностен министър на вътрешните работи.

Ако продължи да нараства миграционният напън е допустимо да се разкрият още места в Любимец и Елхово. В териториалните поделения на Държавната организация за бежанците има над 5000 места, като при нужда може да бъдат увеличени на 6000. Засега е напълнен 29% от потенциалът. Не се планува създаване на нови миграционни центрове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР