И преди сме си признавали, че лятото ни е любим

...
И преди сме си признавали, че лятото ни е любим
Коментари Харесай

Смокиновото сладко - духът на лятото в бурканче

И преди сме си признавали, че лятото ни е обичан сезон по ред аргументи. Една от тях е точно изобилието от свежи плодове и зеленчуци, отрупали сергиите по пазарите. И в този момент, към този момент в края на август, не щеш ли и смокините са тук.
 Смокините, антиоксидантите, кожата, ракът и изгодите от плода
5 изгоди от смокините

Не бива да ги подценяваме

Те може и да не са измежду най-дълготрайните плодове, само че за благополучие има метод да се любуваме на сладостта им за по-дълго, та даже и измежду зима. Като магия е - отваряме бурканчето и незабавно ни лъхва духа на лятото, подготвен да ни сгрее и в най-мразовитите дни. Какво толкоз се размечтахме ли? За сладко от смокини, несъмнено.

Върху препечена филийка с масло, в закуската ни с мюсли, даже върху обедната ни свинска пържола, забъркано в кисело мляко или пък поднесено със сирена - разновидностите с разнообразни комбинации, с които да изненадаме и личното си небце, а и това на наши посетители, са в действителност учудващо доста.
 Снимка 585662

Но с усетите може да опитвам и по-късно. Все отново, за задачата на първо време ще би трябвало да си създадем сладкото. Рецептата ни я оферират от delish.

Какво ни би трябвало
1 кг смокини 250 г захар 1 щипка ситно настъргана лимонова кора 2 с. л. свеж лимонен сок
Какво ги вършим

Първо си вземаме смокините - хубави, зрели, свежи плодове, които измиваме, нарязваме на четвъртини, като несъмнено, отстраняваме дръжките.
 Снимка 585663

След това в постоянна и огромна тенджера слагаме всички смокини, цялата захар, щипката настъргана лимонова кора, както и лимоновия сок и на приблизително мощен огън ги изчакваме да заврат, до момента в който бъркаме непрестанно.

После покриваме тенджерата с капака, понижаваме огъня до слаб и оставяме сместа да къкри, разбърквайки понякога. След към 50-60 минути съставките би трябвало да са се сгъстили. Това към този момент ни дава знак, че е време да оставим сладкото да изстине. После чак може да преминем към прехвърлянето му в буркани.

Защо постоянно имаме място за десерт

Що е то сензорно характерна задоволеност

Преди да ги затворим обаче, е добре да знаем следното. Като консервант служи лимоновият сок от рецептата. Без в допълнение положително консервиране сладкото ще издържи до три седмици в хладилника, а във фризера до два месеца.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР