И ПП Зелено движение ще бъде ръководена от двама съпредседатели

...
И ПП Зелено движение ще бъде ръководена от двама съпредседатели
Коментари Харесай

И Зелено движение се повежда от съпредседатели

И Политическа партия " Зелено придвижване " ще бъде ръководена от двама съпредседатели - Даниела Божинова и Тома Белев са определени от Националното заседание на партията.

Изборът на съпредседатели показва волята на болшинството делегати Политическа партия " Зелено придвижване " да организира кардинална и транспарантна политика за запазване на природата и в отбрана на демокрацията, обвързана с полезностите на европейското зелено семейство, декларират от партията след извършеното заседание, което е висшият орган на партията, учредена през 2008 година под името " Зелените ".  Партията е съучредител на обединяване " Демократична българия " и обединението ПП/ДБ . В момента е излъчила четирима народни представители и заместител министър в Министерство на околната среда и водите, а през октомври нейният претендент Момчил Даскалов завоюва изборите за областен кмет на " Сердика " в София като част от " Обединени за София ", както и общински съветници в разнообразни общини.

Даниела Божинова е депутат в 49-ото Народно заседание, а Тома Белев е заместник-министър на околната среда в държавното управление на Кирил Петков.

Координацията на локалните органи на партията се поема от Борислав Сандов .

Контролният съвет на партията ще се управлява от Ивайло Попов и Иван Велов, юрист по природозащитни каузи и някогашен шеф на кабинета на Борислав Сандов в Министерство на околната среда и водите. Ковчежник стана Офелия Георгиева, а учредителен секретар - Иван Калчев.

Припомняме, че през август месец, малко преди локалните избори,, откакто отчет на контролната комисия сподели открит опит за манипулиране на вота в самата партия, посредством фиктивни и/или подставени пълномощници. Според някои представители това беше опит Зелено придвижване да бъде " завладяно " от фиктивни членове , като благодарение на невалидни пълномощни дребна група партийци е повлияла върху вътрешните избори в партията.

Схемата почнала да се разкрива на Националното заседание декември 2022 година, когато и вътрешните избори са били касирани.

" Зелено придвижване " е пълновръстен член на Европейската зелена партия (ЕЗП) от 12 май 2013 г. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР