И последният съдия, който можеше да разгледа делото Дебора в

...
И последният съдия, който можеше да разгледа делото Дебора в
Коментари Харесай

Всички възможни 17 съдии си направиха отвод по делото „Дебора“

И последният арбитър, който можеше да прегледа делото " Дебора " в Районния съд в Стара Загора, си е направил отказ по обяд през днешния ден. Това излиза наяве след инспекция в регистъра на съда от в.  " Сега ".
Прочетете още
Вече седмица от там не отговорят с какви тъкмо претекстове са направени всеобщите отводи. След като всички районни съдии в града се отхвърлиха, ще би трябвало да бъде избран различен еднакъв по степен съд, който да прегледа процеса против Георги Георгиев. Вероятно това ще бъде Районният съд в Пловдив.

Обвинителният акт против Георги Георгиев беше импортиран в Районния съд в Стара Загора на 15 декември. Оттогава до през днешния ден поредно отказ си направиха всички 17 наказателни и цивилен съдии. От обществено наличните данни излиза наяве, че всички те се базират на текста от Наказателно-процесуален кодекс, който споделя, че " не може да взе участие в състава на съда арбитър или правосъден заседател, който заради други условия може да се смята преднамерен или заинтригуван директно или индиректно от изхода на делото ".

Какви са тези " други условия " обаче е незнайно. 26-годишният Георги Георгиев ще отговоря по три обвинявания, откакто 5 месеца по-рано обществото беше " взривено " от бруталността на закононарушението и неглижирането на случая от управляващите.

Първото обвиняване против Георгиев, който сега се намира в ареста, е, че на 26 юни с особена свирепост и по особена непосилен за жертвата метод посредством нанасяне на удар с пестник в главата и 18 порезни рани с макетно ножче е предизвикал на 18-годишното момиче двустепенна междинна телесна щета и я е обезобразил.

За това закононарушение Наказателен кодекс планува от 2 до 10 години затвор. Второто обвиняване е, че на 26 юни е принудил потърпевшата да претърпи нещо обратно на волята си, като е остригал с електрическа машинка част от косата ѝ, като използвал мощ, удряйки я с пестник в лицето. Наказанието за това е до 6 година затвор.

Същото наказване Наказателен кодекс планува и за третото обвиняване на Георгиев - че в интервала от април до 25 юни т.г. 6 пъти се е заканил с ликвидиране на Дебора.

Съдиите, които одобриха, че заради някакви условия може да се смятат предубедени или заинтригувани директно или индиректно от изхода на делото, са Росен Чиликов, Блага Бозова (тя е и ръководител на съда), Тодор Минов, Христо Ангелов, Дарина Крумова-Стоянова, Димитър Манджуров, Иван Режев, Олга Златева, Таня Илкова, Свилен Жеков, Антония Тонева, Неделина Минчева, Александър Георгиев, Велина Пенева, Женя Иванова, Генчо Атанасов и Ваня Тенева.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР