И последните 20 служители от Спешна помощ в Русе, които

...
И последните 20 служители от Спешна помощ в Русе, които
Коментари Харесай

Служителите в русенската Спешна помощ оттеглят оставките си

И последните 20 чиновници от Спешна помощ в Русе, които към момента не бяха отдръпнали оставките си, го направиха след срещата си със заместник-министъра на опазването на здравето доктор Бойко Пенков. Той се срещна с тях във връзка напрежението, основало се след назначението на новия шеф доктор Иванка Маринова. Пред чиновниците той даде обещание от 1 май незабавните медици в Русе към този момент да имат графици със седемчасов работен ден.

На 7 март част от чиновниците в Спешна помощ в Русе излязоха на митинг поради новоназначената директорка на Центъра доктор Иванка Маринова и с искане за по-добри изискванията на труд. 47 от тях подадоха оставки, половината от тях обаче ги отдръпнаха след диалог с новото управление. Останалите изчакаха срещата с заместник-министъра. Оказа се, че единствено те не престават да работят на осемчасов работен ден, само че казусът ще бъде решен, ангажира се доктор Бойко Пенков.
Д-р Бойко Пенков, зам.-министър на опазването на здравето: Вторият проблем е, че има ограничавания в изключителния труд, който се поставя да бъде положен, само че ще намерим положителни практики, тъй че сътрудниците да могат да получат пари за всеки час, който са изработили.
Заместник-министърът даде обещание да се подобрят и другите условия в центъра:
Д-р Бойко Пенков, зам.-министър на опазването на здравето: Говорихме за плана за новите коли, за тяхното съоръжение, за бъдещия план, който тука това нещо ще бъде променено напълно. Относно тяхното кариерно развиване, по какъв начин можем да притеглим младежи в Спешната помощ изобщо в България. Това са едни проблеми освен на Русе, те са на национално равнище.   Масови оставки в Спешната помощ-Русе в символ на митинг, Министерство на здравеопазването назначи инспекция Масови оставки в Спешната помощ-Русе в символ на митинг, Министерство на здравеопазването назначи инспекция
50 чиновници от Центъра за Спешна здравна помощ в Русе подадоха предупреждения за напуксане. В центъра работят 150 души. Те не са съгласни с назначав...

Д-р Бойко Пенков сподели, че през всяка от последните 3 години Спешна помощ в страната е получавала 10% нарастване на бюджета. За тази година за Русе са планувани 280 хиляди лв.. Оказва се обаче, че има съществено разминаване в заплатите на чиновниците в Русе и на сътрудниците им от другите области.
Пламен Стефанов, медицински фелдшер: Неговият отговор е, че във времето обратно непозволено са вдигани заплатите – някои са получили повече проценти, някои са получили по-малко. Аз сложих въпроса да има субсидия особено за Русе, с цел да се уеднаквят заплатите.
След срещата чиновниците на Спешна помощ споделиха, че постигнали главната си цел – да им се обърне внимание и към този момент няма напрежение. Междувременно не престават инспекциите на Вътрешния одит и Държавната финансова ревизия за злоупотреби в центъра през последните две години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР