И петимата обвинени за боя в созополския бар Бикини остават

...
И петимата обвинени за боя в созополския бар Бикини остават
Коментари Харесай

Отават в ареста обвинените за боя в бар "Бикини"

И петимата упрекнати за багра в созополския бар " Бикини " остават в ареста, реши окръжният арбитър Стефан Стойков.
 
Магистратът акцентира, че решението на първоинстанционния съд е вярно и законосъобразно. " В досъдебното произвеждане може и да има известни пропуски, само че има обосновано съмнение, че вие сте направили действието ", съобщи арбитър Стойков.
 
Така той не почете жалбите на петимата обвинени Георги Джендов, Димитър Харалампиев-Рочата, Георги Недялков, Пламен Русев и Красимир Апостолов.
 
От петимата единствено Георги Недялков съобщи, че е безусловно почтен и желае заслужено решение от съда. Останалите четирима желаеха по-лека мярка за задържане - подписка или парична гаранция. Защитата на Джендов опита да убеди съда, че с репресивните си дейности полицията се опитвала да банкрутира бизнеса му.
 

Джендов е в строителния бизнес и има дялове в две компании. Висшистът в групата Георги Недялков пък имал 100 кошера и в този момент било времето, в което трябвало да се грижи за пчелите. Той има бакалавърска степен по поземлен бизнес. Тримата юристи на петимата арестувани пледираха, че разпознаванията на клиентите им от страна на очевидците са били опорочени.
" Разпознаващите са ги видели авансово, тъй като и петимата са били държани на входа на полицейското ръководство в Созопол. Интересно ще бъде да желаяме запис от самото полицейско ръководство ", съобщи юрист Веселина Василева, която пази Георги Недялков, Димитър-Рочата и Пламен Русев. 
В хода на днешното правосъдно съвещание стана ясно още, че по делото не е прибавен видеозапис от нощта на нападението в бара, а две докладни на полицейски чиновници, които са гледали видеото и са описали в детайли кой кой е и какви дейности прави.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР