и партийци показаха как може да се гласува два пъти

...
и партийци показаха как може да се гласува два пъти
Коментари Харесай

Борисов: Хванахме ги по боксерки, че 228 машини са там и могат да бъдат начукани много гласове

 и партийци демонстрираха по какъв начин може да се гласоподава два пъти на изборите. Това се случи на брифинг в централата на Политическа партия ГЕРБ. 

Жечо Станков от ГЕРБ сподели образно по какъв начин при гласоподаване с машина един човек може да гласоподава повече от един път. Така да вземем за пример, в случай че в началото не е дал своя вот за парламент, а единствено за президент и по-късно изиска да гласоподава за народни представители, при втория опит може да гласоподава още веднъж за президентските избори и по този начин най-после да има три квитанции - два за президентските избори и веднъж за парламентарните.

" Хванахме ги по боксерки, че 228 машини са там и че могат да бъдат начукани доста гласове. Искаме да ни се изясни за какво ги е боязън да се преброят контролните талончета. Какво недемократично става? "

" Голямата ми неточност е, че тази заран слушах, че ГЕРБ води кръстоносен избор против машинното гласоподаване. Той не помни, че там откъдето са тръгнали кръстоносците от дълго време са се отказали от машините - в Германия и Холандия. Той знаел, че машините 228 били в камион. Ние ходихме там и помолихме да ни кажат, а той знаел, че били в камион. Дали са в сакове или торбички няма значение. Те са същите като тези, които са сертифицирани. Но за какво са там? Защо са при другите сертифицирани машини ".

" " Рашков и Фуат Гювен си другаруват, а той като няма какво да каже, споделя: " Вие ГЕРБ и Движение за права и свободи ". Чакай, бе, вие дадохте на Движение за права и свободи председателските места в най-важните комисии, шушукате си с Данчо Цонев, в случай че не беше ГЕРБ, щяхте да им дадете и шефа на Българска народна банка ", избухна водачът на ГЕРБ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР