И пак, и пак, и пак… Кристиано Роналдо! Голямата звезда

...
И пак, и пак, и пак… Кристиано Роналдо! Голямата звезда
Коментари Харесай

Роналдо: Не се тревожете, имам достатъчно място за трофеите

И отново, и отново, и пак… Кристиано Роналдо! Голямата звезда на международния футбол прибра още две огромни оценки в границите на една нощ. Първо 32-годишният португалец победи в анкетата на „ Глоуб Сокър Ауърдс “ за най-хубав футболист на 2017 година. Класацията се организира в Дубай и се провежда от европейската асоциация на играчите и тази на клубовете. Голмайсторът на „ Реал “ (Мадрид) завоюва в конкуренцията на Лионел Меси, Неймар, Джанлуиджи Буфон, Килиан Мбапе, Серхио Рамос и Пауло Дибала.

Това е трето самостоятелно отличие в края на тази календарна година за португалеца след „ Златната топка “ на списание „ Франс Футбол “ и премията на ФИФА. С „ Реал “ подвигна купата в Шампионската лига, както и тези в Примера дивисион и от Световното клубно състезание.

Роналдо печели златната статуетка в Близкия изток за четвърти път след 2011, 2014 и 2016 година. Големият му съперник Меси пък е бил първи едвам един път – през 2015 година. Наградата си Кристиано получи от легендата на „ Ювентус “ и италианския футбол Алесандро Дел Пиеро.

„ Не се тормозете, имам задоволително място за трофеите у дома – сподели Роналдо по време на награждаването. – За мен това е специфичен миг и съм доста благополучен! Благодаря на моите съотборници, на моя треньор – годината беше доста специфична за мен, с доста титли. Благодаря на хората, които са дали своят вот за мен. Правете това и през идната година. “

Франческо Тоти, друга италианска легенда, съобщи от Дубай, че може Роналдо да обира трофеите, само че за него няма по-добър от Лионел Меси.

„ Аржентинецът е най-хубавият футболист в света – сподели иконата на „ Рома “. – В никакъв случай обаче не го казвайте на Кристиано. “

На друго мнение бе Роберто Карлос, някогашен бранител на „ Реал “.

„ Всеки ден виждам Роналдо на подготовка и съм доста впечатлен от работата му – сподели бразилецът. – Това се вижда и в мачовете. Той търси способи да се усъвършенства всеки ден. И по тази причина има разлика с Меси. Лео в действителност е феномен, а и Неймар… Но Роналдо има друга страна – професионализъм, централизация, мотивация, условия към самия себе си… Това е преимуществото му пред всички останали. “

Няколко часа след триумфа в Дубай, Роналдо прибра и втори трофей. Той бе определен за Спортист №1 на Европа, като изпревари в класацията първенецът във Формула 1 Люис Хамилтън и тенис легендата Роджър Федерер, които останаха надлежно на второто и третото място в крайното класиране.

В анкетата участваха 26 медии от целия свят. Тази премия се връчва от 1958 година насам от полската осведомителна организация ПАП. До този миг тя е печелена едвам два пъти от футболист. И познайте от кого? От Роналдо, в две поредни години.
Зидан сграбчи треньорския приз
Зинедин Зидан, треньор на „ Реал “ (Мадрид), получи наградата за най-хубав треньор през 2017 година на церемонията в Дубай. Наставникът одобри от името на клуба и премията за тим на годината, извоювана от „ Кралския клуб “, като в речите си Зизу благодари два пъти на президента Флорентино Перес, за който медиите в Испания непрекъснато настояват, че ще го уволнява.

Французинът бе измежду любимците и предходната година, само че тогава отстъпи на Фернандо Сантош, който изведе Португалия до европейската купа.

„ Реал “ пък изпревари в анкетата за най-хубав тим „ Манчестър Юнайтед “, триумфирал в Лига Европа за първи път в историята си, и „ Монако “, спечелил купата на Франция. „ Белия балет “ за трети път печели този приз след завоюваните през 2014-а и 2016-а.

Снимка: Instagram
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР