И от Gemcorp, и от IP3 вече, в този момент,

...
И от Gemcorp, и от IP3 вече, в този момент,
Коментари Харесай

Петков: И от Gemcorp, и от IP3 вече има подписан отказ от каквито и да е претенции към България

И от Gemcorp, и от IP3 към този момент, в този миг, има подписан отвод от каквито и да е искания към българската страна. Това разгласи на брифинг в Народното събрание съпредседателят на " Продължаваме Промяната " (ПП) и някогашен министър председател Кирил Петков, съобщи Българска телеграфна агенция. Така че няма да влизаме в " цирковете на ГЕРБ ", омръзна ни от " борисовките ", безапелационен е той.

 

Петков съобщи, че не е склонен депутатите към този момент два месеца да се занимават с несъстоятелни неща, сега доста по-важно, съгласно него, е да бъде изслушан министърът на районното развиване Иван Шишков за автомагистрала " Хемус " - къде са изчезналите пари, къде е изчезналата автомагистрала. Такова искане беше направено сутринта от парламентарната естрада от ПГ на Политическа партия, то е импортирано и в деловодството на Народното събрание.

 

Пред всички български жители желая ясно да заявя още веднъж, че меморандумът с Gemcorp е необвързващ и правно доброволен, съобщи Петков. На първия ред на документа, по думите му, се споделя, че това е необвързващ меморандум за съгласие. С решение на Министерския съвет на оперативно съвещание това лято приехме този меморандум да бъде преустановен, има явен доклад на това решение и документите от оперативното съвещание е в деловодството на Народното събрание, акцентира някогашният министър председател. 

 

Той напомни, че на предишното съвещание на краткотрайната комисия за Gemcorp служебният министър на енергетиката Росен Христов е удостоверил, че фирмите имат право две години да отнесат претенциите си към Арбитражния съд в Париж. Вече има и от Gemcorp, и от IP3 документално удостоверение, че се отхвърлят от всевъзможни искания, повтори Кирил Петков. И посочи, че като се изключи член 6 и 7, които са за конфиденциалност, актуалният меморандум за съгласие не основава никакви правнообвързващи отговорности сред страните. Реално безусловно необвързващ, подписан, отхвърлен, с безусловно всички решения на Министерския съвет документ, заключи някогашният министър председател.

 

На предишното съвещание на комисията за Gemcorp министърът на енергетиката сподели нещо доста значимо - получени са писма, потвърждения от двете компании, че нямат искания към българската страна, на собствен ред удостовери и Венко Сабрутев, член на краткотрайната парламентарна комисия по проблема. Росен Христов е удостоверил още, че няма никаква вреда за страната - нито финансова, нито нещо друго, обвързващо страната, вследствие от подписването на този меморандум.

 

Станахме очевидци по какъв начин една несъществуваща тематика се пробва да влезе още веднъж в дневния ред, да се пусне една димка и да не се видят главните тематики за българските жители - за какво няма държавен бюджет, акцентира депутатът. По думите му половината от популацията на България чака да се одобри нов държавен бюджет, приходите на доста хора директно зависят от това - 2 млн. пенсионери и един милион работещи на минимална работна заплата.

 

Рискът от връщане на Бойко Борисов в ръководството на страната е причина за отхвърли да ни одобряват в Шенген, съобщи още Кирил Петков, представен от БНР.

" Аз персонално съм имал диалог с водачи на някои от страните, които сега са срещу нашето влизане, които ясно са споделили, че същинският проблем е, че те нямат доверие на господин Борисов и рискът да се върне ръководство под негов надзор е една от аргументите, за които те сега споделят " не ". Тях ги е боязън, в случай че инцидентно се върнат същите ръководещи, дали могат да имат доверие на своите граници да ги оставят в ръцете на същите тези, които са ги лъгали 12 години, " разгласи още някогашният министър председател.

  

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР