И от четвъртия опит столичните общински съветници не успяха да

...
И от четвъртия опит столичните общински съветници не успяха да
Коментари Харесай

СОС дори и не гласува за председател, за да не се провали

И от четвъртия опит столичните общински съветници не съумяха да си изберат ръководител, откакто предходните три пъти никой от претендентите - Борис Бонев от ПП/ДБ/СС, Диана Тонова от Българска социалистическа партия, Красимир Гълъбов от " Възраждане " и Пламен Данаилов от Има Такъв Народ, не съумяха да съберат болшинство.

Предишната седмица за първи път пък Борис Бонев не бе повдигнат като претендент, само че развръзка по този начин и нямаше. След това, въпреки и да имаше поръчки за срещи, проведени от кмета Васил Терзиев и групата му, такава сред тях и ГЕРБ не се състоя, тъй като поканата била пратена едвам нощес вечерта, оплакаха се от партията на Борисов, а с изключение на това поканата била само да се приказва за политики, а не за съответни кандидатури, както желаят те.

Заседанието в четвъртък стартира с зов от страна на кмета Терзиев, който призова съветниците да изберат председател до 12 декември, тъй като другояче има заплаха София да изгуби 240 милиона по планове, които нямало по какъв начин да бъдат задвижени без работещ общински съвет.

В последна сметка, за разлика от предходните пъти, не се стигна даже и до гласоподаване, като бе решено идващото съвещание да бъде планувано за 18 декември от 10 часа.

Дадохме си сметка, че в случай че потретим избора, резултатът ще е същият, по тази причина отложихме съвещанието, с цел да дадем опция да се избере ръководител, съобщи след края на съвещанието Борис Бонев.

В късото си изказване той не уточни ще издигне ли групата му претендент идващия път и дали се отхвърля той да оглави СОС.

Според ГЕРБ кметът Терзиев бил пленник на Бонев и кадрови интриги. Изразиха вяра идващия път да има ясно болшинство, както и ясна кандидатура от първа мощ в съвета. Антон Хекимян прикани кметът персонално да се ангажира с диалозите.

Според Георги Георгиев пък ГЕРБ не страдали от кадрови проблеми и упоритости като съперниците си, а желали София да проработи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР