И още реакции след противоречивото изказване на папа Франциск -

...
И още реакции след противоречивото изказване на папа Франциск -
Коментари Харесай

Йенс Столтенберг:Ако искаме да постигнем траен мир, трябва да продължим да осигуряване военна помощ за Украйна

И още реакции след спорното изявление на папа Франциск - Украйна да развее бялото знаме и да договаря.

Посланикът на Ватикана в Киев е бил привикан във външното министерство, където е осведомен, че Украйна е разочарована от думите на Светия отец. Украинската дипломация подлага на критика папата, че легитимира правото на по-силния и предизвиква по-силните да не престават да пренебрегват интернационалното право.

Припомняме, че в събота беше оповестен фрагмент от изявление на папа Франциск за швейцарската социална телевизия. В него той приканва Киев да не се срами, да признае проваляне и да стартира договаряния. От Ватикана излязоха с обяснението, че думите на папата не са били разбрани вярно. Украинският президент Зеленски реагира остро и съобщи, че страната му в никакъв случай няма да се съобщи.

А от Кремъл изтълкуваха изявлението като апел към Запада. Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също осъди апела за " развяване на бялото знаме ".

" Никой не желае мир повече от самите украинци, само че той може да бъде реализиран единствено тогава, когато бъде несъмнено, че те ще бъдат суверенна и самостоятелна нация ", сподели още Столтенберг и добави, че:

" Тази война може да завърши по три метода: президентът Путин да спре да нападна прилежащата си страна - тогава ще има мир. Украйна да спре да се пази - само че тогава ще има окупация, а това не е мир. Третият метод е по някакъв метод да бъде контрактуван вид, при който Украйна да остане суверенна, самостоятелна страна. Единственият метод Путин да го разбере, е като не печели на бойното поле. Ето за какво, в случай че желаеме да реализираме дълготраен мир, би трябвало да продължим да обезпечаване на Украйна военна помощ. Защото това, което става на масата за договаряния, е тясно обвързвано с това какъв брой мощен си на фронта ".


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР