И още един скандал в рамките на днешния пленарен ден

...
И още един скандал в рамките на днешния пленарен ден
Коментари Харесай

Борисов и Нинова кръстосаха шпаги за мигрантите

И още един скандал в границите на днешния пленарен ден - след доклада по европредседателството, министър председателят Бойко Борисов и водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова спориха и в границите на парламентарния надзор. Този път тематиката беше политиката на страната във връзка с миграните .


 
Нинова цитира изявление на външния министър на Унгария . " Чета какво е оповестено: " Последното предложение на България за мигрантските квоти е притеснително. Посланието, което изпраща е, в случай че дойдат задоволително доста, те ще бъдат преразпределени, тъй че да идват. И споделя, че това предложение е недопустимо ", уточни водачът на алените.
 Корнелия Нинова БГНЕС
Тя попита премиера Борисов каква е политиката на България по този въпрос. " Има ли решение на държавното управление или Вие изразявате персонална позиция, съгласно обстановката и нагаждайки се към хората, с които дискутирате ", попита Корнелия Нинова.

 
" Темата за миграцията, в случай че беше решена или в случай че имаше изрично решение на Европейски Съюз, нямаше да се търкаля толкоз години ", сподели в отговор премиера. Той уточни, че всички протоколи и негови изявления в Европейския съвет се пазят.-->
 
" Ако има нещо, за което да ми е най-чиста съвестта, то това е миграцията . Още 2015 година ясно и изрично на всички споделих, че това, което вършат сега, ще докара до злополука ", разяснява Борисов.

 
По негови думи мигрантската вълна, войните в Сирия, Ирак и Либия, са намерили всички страни неподготвени, включително и България . " Аз съм човек, който постоянно споделя истината. Това е доста значимо, тъй като и вашето държавно управление, и нашето първоначално бяхме неподготвени - не бяха готови добре жандармерията и граничната полиция, нямахме защитни уреди ", призна министър председателят.
 Бойко Борисов БГНЕС
Той акцентира, че в резултат на парламентарни решение, законови промени и 320 милиона, отпуснати от Европейската комисия, все още България може да се похвали, че пази добре външните граници на Европа . " Абсолютно всички на всички равнища го акцентират това ", безапелационен бе министър-председателят.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР