И нобелов лауреат да предложим, и истинския Меси да предложим,

...
И нобелов лауреат да предложим, и истинския Меси да предложим,
Коментари Харесай

Денков: И истинския Меси да предложим, сигурно пак няма да събере мнозинство

„ И нобелов лауреат да предложим, и същинския Меси да предложим, несъмнено отново няма да събере болшинство “, разяснява пред Нова ТВ претендентът за министър председател на „ Продължаваме Промяната ” акад. Николай Денков.

По думите му няма по какъв начин да има съдружно съглашение сред Политическа партия и ГЕРБ, Движение за права и свободи.

„ Няма по какъв начин да има техен министър в дадена сфера. Техен министър значи да имаме подписано съдружно съглашение. Ако те поддържат съответната декларация, може да обсъдим по какъв начин би изглеждал съставът на Министерски съвет от наша позиция ”, разясни Денков. Според него е допустимо в възможния им кабинет да има министри на Българска социалистическа партия.

„ Борисов сега не може да сплоти хора. Той е привикнал да хока другите. Дали аз мога, ще забележим. Този модел, при който публичните пари могат елементарно да изтичат в големи количества, би трябвало да престане. Това ще стане посредством законите, свързани с правосъдната система. Цялата офанзива по какъв начин Асен Василев не схваща от финанси е чисто политическа офанзива. Той е извънредно добър финансов министър ”, счита Денков.

На въпрос при крах на втория мандат чака ли ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия да се съберат и да създадат държавно управление с третия мандат, Денков съобщи следното:

„ Не е изключен вид, само че в този вид ще е ясно кой носи политическа отговорност. Но даже и в този вид аз не си представям Борисов отпред на едно такова държавно управление ”.            
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР