И ние самите сме разочаровани от резултата от праламентарните избори,

...
И ние самите сме разочаровани от резултата от праламентарните избори,
Коментари Харесай

Калоян Янков: Смятам, че „Демократична България“ ще подкрепи правителство на „Продължаваме промяната“

И ние самите сме разочаровани от резултата от праламентарните избори, сподели в, народен представител от " Демократична България " в 45-я и 46-я парламент и ръководител на комисията „ Росенец “, и член на Националния изпълнителен съвет на „ Да, България “.

Причината би трябвало да търсим на първо място в нас самите, несъмнено има аргументи и отвън нас. Основната причина, съгласно мен, „ Демократична България “(ДБ) да има подобен невисок резултат е, че ние не успяхме да направляваме вярно в обстановката, която се беше образувала преди ноемврийските избори. Какво значи това? За първи път на нашия политически терен, на по този начин наречената демократична общественост, имаше нов състезател. Силен нов състезател - „ Продължаваме промяната “(ПП). И надлежно Демократична България не можа да се диференцира, да се отличи от този нов състезател, да откри посланията, посредством които да задържи своите гласоподаватели. Като споделям своите гласоподаватели, в нашата общественост няма феодални владения, няма крепостни гласоподаватели и така нататък Но с цел да задържи хората, които са дали своят вот през юли за нас и да ни отличи, да ни направи по-различни и да даде причина на хората, които до момента са дали своят вот, да ни поддържат още веднъж. Ние сякаш не можахме да намерим такава причина и съгласно мен това е главният резултат от изборите за Демократична България.

Като общо обаче демократичната общественост има по-голямо посланичество. Мисля, че Политическа партия като политическа мощ декларира доста близки до нас планове. Дори ще кажа, че „ Да, България “, част от обединението Демократична България, на която аз съм член, може да се каже, че е партия-майка на Политическа партия. Много от знаковите лица на тази политическа мощ са били или учредители, или членове на нашата групировка. Надявам се и съм сигурен, че това нещо е повлияло на техните разбирания, възгледи и те са доста близки.

Доколко има вътрешни проблеми в „ Да, България “ и до каква степен бяха прави в нападките си Методи Лалов и Лозан Панов?

По отношение на, той е член на „ Да, България “, част от нашата общественост е. Искам да кажа, че с Лозан Панов са разнообразни проблеми.

Методи Лалов направи една неверна съгласно мен постъпка, като сподели проблеми, които той счита, че има при нас тъкмо при започване на изборите. Това нещо не се прави по този метод. Проблеми има при нас и на всички места и те се видяха от резултата. Ако нямаше проблеми, резултатът щеше да е друг. Но тези проблеми би трябвало да се вземат решение или надалеч преди изборите, или след изборите. И аз мисля, че при нас следва сходно нещо сега. Национална конференция ще бъде свикана напълно скоро, подготовката по свикването й тече. Там ще си приказваме за тези проблеми. Ние приказваме и сега. Това е във връзка с Методи. Той направи съгласно мен неточност и аз показах отношението си още тогава.

В персонален проект за мен не е драма, че не влязох в Народното събрание. Ще пребивавам малко по-спокойно. Питате ме дали не е планувал Методи Лалов недория ни резултат. Не знам дали е самосбъдващо се знамение, тъй като го сподели и отля част от нашите гласоподаватели... По-скоро по този начин ми се вижда.

А, това е претендентът, който аз доста почитам и през всичките години, до момента в който беше ръководител на Върховния касационен съд (ВКС) съм го подкрепял и съм му се възхищавал. Той в най-силните години на Пеевски и модела „ Цацаров и Гешев “, отстоя своите разбирания и независимостта най-малко на Върховен касационен съд. Още повече, бе беше единствен конкурент. Учуден съм, рецензиите му пристигнаха като гръм от ясно небе в последната седмица от акцията. Наистина като гръм от ясно небе. И в случай че за Методи Лалов не е ясно какъв резултат е имало, защото беше при започване на акцията, думите на осъждам Панов отекнаха съгласно мен съществено и дадоха отлив от нашите гласове при всички случаи съгласно мен. Защото статистически при нас половината последователи поддържат Радев и половината поддържат господин Панов. Той направи този избор сред гласуването за Демократична България и Политическа партия доста по-лесен за доста хора. Така, че те да се трансферират от Демократична България към Политическа партия.

Лозан Панов е цивилен претендент, ние го подгрепихме, постфактум могат да се споделят доста неща, евентуално и това, че е неточност че сме го подкрепили, само че тогава, когато беше повдигнат, мисля че беше взето относително вярно решение.

Не се ли концентрира Демократична България прекомерно доста в предишното, в Делян Пеевски

Точно по този начин, говорихме по-скоро за предишното, в сравнение с за бъдещето. Ние организирахме третата си акция за годината без да си дадем сметка, че би трябвало в тази трета акция да нещо доста да променим, тъй като има нов политически състезател, Политическа партия, който ни е съперник. Той не ни е политически съперник, само че ни е мощен съперник на изборите. Не успяхме да намерим правилните послания, които да ни отличат от него.

По отношение на, ние продължихме нашата обичайната акция против сарайския модел, Пеевски като негово въплъщение, превзетата страна и всичко останало. Но сякаш това остана единствен акцент на тази акция. И това ни изигра неприятна смешка при всички случаи. Това е съгласно мен главният резултат. Ние малко по този начин като един по-голям транспортен съд, като Вера Су, не можахме да вземем добре завоя и заседнахме в плитчините, само че единствено заседнахме. Много бързо ще се оправим, съгласно мен.

Наистина прокарахме партината пред Политическа партия. Прокарването на партина е много мъчително за тези, които са там, начело. Знаете, през последните 4-5 години се изля огромна мръсотия върху Христо, върху всички наши водачи, включително върху мен самия, от Пеевските медии и присъдружните им. Това беше в продължение на пет години. Всички ние натрупахме негативи от това, че се занимаваме с този тип политическа активност, от това, че сме съпротива на този модел. Това се вижда и на улицата. Много поляризирано отношение към нас. Докато Политическа партия, те излизат напълно нови, в бяло на политическия терен. Въпреки поданството на и обвиняванията в машинация на. Тези хора нямат багажа, който ние имаме. И това повлия.

Дали те ще са моторите на смяната, следва да забележим. Аз се надявам, че те ще бъдат едни от тях. Но нашето присъединяване или поддръжка за държавното управление във всички случаи ще обезпечи това курсът да е правилен. Ние от него няма да се отклоним, сигурен съм.

Най-общо казано, ние несъмнено ще подкрепим държавно управление на „ Продължаваме промяната

Ако, несъмнено, то дава отговор на нашите визии и на нашите суперзадачи. Ние сме в ситуацията, в което не можем да осъществяваме цялата си управническа стратегия, даже и дребна част от нея. Но съгласно мен имаме суперзадачи, от които ние не би трябвало да се отклоняваме и в случай че те не се осъществят, ние даже не би трябвало да влизаме в държавно управление. Това е правосъдната промяна, като задача на дилемите, модернизацията на страната и обвързваното с нея премахване на корупцията, електронното ръководство... Има и настоящи задания, които не търпят отсрочване, това е отговорът на рецесията. Той до момента не беше най-категоричният и най-правилният. Изказвам персонално мнение, това са нашите задания, без които присъединяване ни в държавно управление няма смисъл. Пак споделям, показвам персонално мнение, следва органите на партията и обединението да вземат решение, само че в общи линии, консенсусно е това мнение.

Имаше среща с Политическа партия, тя е обществено оповестена в медиите, тъй че официално започнаха. Предстои обаче да се извърви по-експертен път, с цел да се напаснат вижданията на разбичните политически сили, защото в такова държавно управление ще са три-четири и няма да е елементарен процесът. Реалната работа към момента не е почнала.

Ние имаме решение, че няма да поддържаме мандат на Българска социалистическа партия, то е от дълго време, от една година. Оттук нататък е въпрос на полтическо решение дали да участваме примерно с Българска социалистическа партия в държавно управление, дали да поскрепяме такова държавно управление. Аз считам, че, персонално мнение още веднъж, Демократична България би трябвало да поддържа и да взе участие в такова държавно управление, да кажем с мандата на Политическа партия и с присъединяване на Българска социалистическа партия. Това е съгласно мен рационалният метод, по който можем да продължим оттук нататък. И то не тъй като е най-хубавото. Защото в политиката, както и в живота, много постоянно избира сред неприятно и по-лошо. Ако не изберем този вид, ще ни се отвори по-лош вид и това е държавно управление на ГЕРБ, Движение за права и свободи, евентуално „ Възраждане “ и Българска социалистическа партия. От тези два разновидността Политическа партия, ние, „ ИТН “, считам, че разликата е коренна и е ясно накъде би трябвало да продължим.

Още: Във видеоматериала

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР