И ндийският вариант на новия коронавирус, известен като Делта, е

...
И ндийският вариант на новия коронавирус, известен като Делта, е
Коментари Харесай

Индийският вариант на COVID-19 е по-заразен с 60% от британския

И ндийският вид на новия ковид, прочут като Делта, е с 60% по-заразен от английския вид Алфа, заяви Ройтерс, като цитира известния английски епидемиолог Нийл Фъргюсън.

Доскоро се смяташе, че разновидността Алфа е преобладаващ измежду заболелите от COVID-19 във Англия.

"Имахме доказателства предходната седмица, че разновидността Делта се предава с сред 30 и 100% повече от Алфа. Това се удостовери, като считаме, че тази възможност е 60% ", съобщи Фъргюсън, който работи в лондонския Импириъл колидж.

Компютърните модели показвали, че третата вълна на разпространяването на COVID-19 във Англия може да съперничи на втората, която обхвана страната през зимата. Тогава преобладаващ беше разновидността Алфа, който беше разпознат за първи път в Кент, Югоизточна Англия.

Междувременно 28 слона от резерват в южна Индия бяха подложени на тест за COVID-19 след гибелта на азиатска лъвица, инфектирана с новия ковид, заяви Агенция Франс Прес.

A zoo in India is testing their elephants for COVID-19 after a 9-year-old lioness died from the virus at another zoo in Chennai. The CDC says that the virus can spread between animals and people, but that is rare
— NowThis (@nowthisnews)
Лъвицата, която била на девет години, умряла преди дни в зоопарка "Аригнар Анна " в Шенай, щата Тамил Наду, пишат локални медии. Това е първата гибел на животно в Индия, обвързвана с новия ковид.

Тестовете открили, че лъвицата и осем лъвчета, две от които били в тежко положение, са носители на вируса, заяви предходната седмица в. "Ню индиан експрес ъв Шенай ".

"След като лъвовете от зоопарка "Аригнар Анна " дадоха позитивни проби за COVID-19, желаеха от нас да проверим и слоновете превантивно ", сподели за Агенция Франс Прес рейнджър от националния парк Мудумалай. Той посочи, че слоновете нямат признаци на заболяване.

Резултатите от тестванията на слоновете ще бъдат оценени в Индийския ветеринарен проучвателен институт в северния щат Утар Прадеш и се чака да са подготвени до седмица.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР