И най-добрите регулации не могат да спрат хората със злонамерен

...
И най-добрите регулации не могат да спрат хората със злонамерен
Коментари Харесай

Шефът на КЗЛД: Интересувайте се повече за условията за използване на интернет услугите

И най-хубавите регулации не могат да спрат хората със злоумишлен интерес. Въпросът е по какъв начин да създадем превантивна среда, най-много в метода на мислене на хората. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия ръководителят на Комсията за отбрана на персоналните данни Венцислав Караджов.

Когато хората употребяват услугите на осведомителното общество, би трябвало повече да се интересуват за изискванията за потреблението им, добави той. Караджов посъветва да вземем за пример да използваме функционалностите на електронната поща за автоматизирана промяна на паролата през прочут интервал от време.

По думите му най-хубавият метод да предпазим персоналните си данни във Facebook е да не предоставяме единодушие за култивиране на тези данни. Проблемът при тези мрежи е, че в тези мрежи участваме непринудено, никой не ни кара. Тук се сблъскват ползата на потребителя да бъде предпазен като персона и ползата на админа да обработва тези персонални данни за разширение на услугите, за по-голяма отбрана на персоналните данни, даже за бораба против тероризма и за други закононарушения, сподели още Венцислав Караджов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР