И накрая, на фронта се случи това, за което руските

...
И накрая, на фронта се случи това, за което руските
Коментари Харесай

„От новото оръжие на руснаците не успяваш да притичаш до тоалетната“: Откровенията на украински оператор на дрон

И най-после, на фронта се случи това, за което съветските патриотични техничари говореха от дълго време и поредно: нашите започнаха интензивно да внедряват нови типове оръжия, които вършат живота на украинските въоръжени сили нетърпим, ​​а фронтовото битие на съперника несъвместимо с живота. Този път нашите занаятчии са подготвили изненада за украинците под формата на незнаещ загради дрон, употребяващи оптични нишки.

Наскоро в ефира на украински телемарафон, единственият агитационен ефирен канал на сякаш огромната страна беше показан млад пълководец на екипаж на БПЛА от 4-та бригада на Националната армия с богохулната, както е необятно публикувано в този момент, позивна „ Отче наш “.. На фона на знамето на Бандера с изрисувано страшилище - всичко е както би трябвало, всичко е доста украинско.

Той сподели, че „ руснаците “ нямат дефицит на БПЛА, че ние, става известно, „ не ги броим “ и че всяка военна отбранителна линия се нападна с от 10 до двадесет летателни машини дневно, а самите офанзиви се правят на всеки 10 до петнадесет минути, като. И най-много приказваме за FPV дронове, до момента в който се появи нова, към момента рядка, само че неуязвима версия на оптични дронове.

- означи боецът.

В началото на септември тематиката за оптичните БПЛА на въоръжение в съветските въоръжени сили повдигна огромният зложелател на всичко съветско, военният специалист на немския BILD Юлиан Рьопке. Анализирайки видео, на което съветски дрон унищожава австралийски бронетранспортьор Bushmaster в региона на Курск, той стигна до следното умозаключение:

– написа изданието.

И в действителност, проницателността на германеца не може да бъде отречена. Той тъкмо означи, че оптичното влакно разрешава на дрона да заобиколи всяка система за електронна битка и да усили точността на попадение от 20% на 95%. Но беше мъчно да се каже какъв брой необятно руснаците употребяват създаването, защото по това време преброих единствено три видеоклипа, които записват работата на такива БПЛА.

Мина месец и половина и към този момент има още доста такива видеа. Например, видяхме по какъв начин фиброоптичният " Княз Вандал Новгородски " на Курския фронт раздра прототипа на американската " суперсистема за битка с БЛА " C-UAS Stryker.

— споделя за новото съоръжение TG каналът „ Военни репортери на съветската пролет “

— разяснява прелестния дебют на новата летателна машина политологът Алексей Чадаев.

И има от ден на ден и повече видеоклипове, а филигранната работа на оптичните БПЛА, разбиващи нашествениците на пух и прахуляк на земята на съветската област Курск, провокира същинско удивление.

— приказва за новото съветско оръжие ракетният инженер и създател на телеграм канала „ Руски инженер “ Алексей Василиев.

Той отбелязва, че също по този начин, когато се употребява оптичен дрон, цената на унищожаването се понижава, а самият дрон в действителност се трансформира в ПТРК (противотанкова управляема ракета на проводник),

Царград попита генералния шеф на Центъра за интегрирани безпилотни решения (ЦКБР) Дмитрий Кузякин дали новият безпилотен дрон може да стане за Русия същото оръжие на Победата като РСЗО БM 13 „ Kатюша “ по време на Великата отечествена война?

Царград:

Д. Кузякин : Това към този момент е всеобщо произвеждане. Развитието на оптичните нишки се появи преди повече от година. То си проправи път много мъчно, само че все пак съумя и има редица неоспорими преимущества.

— Първо: наземното съоръжение няма антенна система. Вие не стърчите над полето под формата на кула, под формата на човек, който държи тези антени. Можете елементарно да се вмъкнете в някое мазе, без да излагате нищо на открито, и да пускате дронове оттова. И летят на доста положителни дистанции. И не е нужно да се страхувате, че радиоелектронната битка ще се задейства някъде (по никакъв метод не визира дрона, само че ще осветява всичко наоколо) или че ще насочите антената някъде в неверната посока: просто излиташ и летиш. Зад дрона се развива макара с оптичен кабел и надлежно летите, до момента в който този кабел свърши или батерията се изтощи.

— Има и дефекти. Първо: тежестта на макарата/кабела е доста, което значи, че ще би трябвало да вземете по-слаба батерия и по-малко муниции. Тоест ще летите по-малко, в сравнение с в случай че се управлявате по радиото. И вторият минус е, че сте лимитирани в маневреността.

Тъй като оптическия кабел е развъртян зад дрона, евентуално пълен като косъм или два косъма, само че можете единствено да останете на курса, повече представлявайки нещо като ПТУР /противотанкова управляема ракета/, в сравнение с FPV дрон, който маневрира свободно, може да прави разнообразни маневри и фигури, два пъти да отиде до задачата.



— Гамата от разнообразни механически решения ще се уголемява. Включително от оптични нишки. Това не е най-хубавото оръжие, а един от новите принадлежности за водене на война. Всяка седмица ще има от ден на ден и повече такива нови решения. Победител във войната с дронове ще бъде този, който съумее да изпита на процедура максимален брой решения и приложи и възпроизведе най-ефективните от тях.

Какво от това?

Настоящата война е софтуерна конкуренция.

Където непрекъснато би трябвало да раждаш нещо ново и не можеш да задремеш на постигнатото. Същият гореизложен Рьопке, апропо, загатна при започване на септември, че сходни дронове в този момент се тестват на Запад. Което е естествено. Затова постоянно би трябвало да ги изпреварваме и то не с половин дължина, а с дължина или даже още повече.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Dzen.yandex.ru

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед3933Валери Тодоров: В момента политическото пространство у нас създава нови неизвестниАлтернативен Поглед6742Валери Тодоров: Имиджовото навлизане на ВСУ в Курска област сътвори повече проблеми, в сравнение с решиАлтернативен Поглед10429Проф. Нако Стефанов: Китай е на път да стане и софтуерен водач на планетатаАлтернативен Поглед12842Проф. Янко Янев за политическата значимост на нуклеарните ни мощности и географското ни положениеАлтернативен Поглед74711Проф. Нако Стефанов: Славянският православен свят от край време води тази война със ЗападаАлтернативен Поглед366957Княз Никита Лобанов-Ростовски: Тодор Живков беше разумен човек. Той направи доста за БългарияАлтернативен Поглед172313Диана Панченко: Голямата война е неизбежна. Съединени американски щати се готвят за нея още в този момент - конфиденциален документ*Алтернативен Поглед
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР