И на второ четене, парламентарната енергийна комисия прие промени в

...
И на второ четене, парламентарната енергийна комисия прие промени в
Коментари Харесай

На второ четене в комисия: Съставът на КЕВР намалява наполовина

И на второ четене, парламентарната енергийна комисия одобри промени в Закона за енергетиката, съгласно които съставът на КЕВР се понижава от 9 на 5 членове.

Депутатът от Движение за права и свободи Рамадан Аталай изиска да бъде обяснено за какво се понижават членовете на КЕВР от 9 на 5. Вносителят на предлагането Виктория Василева от Има Такъв Народ отговори, че няма потребност да повтаря към този момент казани претекстове. С 5 комисари структурата е оптимална, добави тя. Но към настояването на Аталай се причислиха и други негови сътрудници в комисията, с пояснение, че има единствено 2 фрази претекстове и обосновката е да се спестят пари. Защо тогава от 9 не понижим на 1, иронизира Станислав Анастасов от Движение за права и свободи. Рамадан Аталай пък иронизира, че като се спестят 150 000 – 200 000 лв. годишно, няма да се запълни нуждата някой да може да реши дали даден капиталов проект е съответстващ. Като няма експертност на членовете, кой ще дава отговор за съответните раздели в енергетиката, във ВиК, попита той. " Ще създадете безпорядък ", предизвести Аталай.
След игри с кворума орязването на КЕВР мина на първо четене
Народното събрание одобри на първо четене промени в Закона за енергетиката, с които ръководещото болшинство ще понижи и подмени сегашни...
Прочети повече
Бившият зам.-енергиен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Жечо Станков предизвести, че в този момент има членове на КЕВР, които не са с изминал мандат и промяната им ще провокира реакция на Европейската комисия.

Стигна се и до разногласия хора с каква подготовка ще станат членове. Опозицията смята, че нещата са толкоз разтегливи, че може даже " парнаджията в детската градина " да заеме поста. А някогашният енергиен министър Делян Добрев иронизира по какъв начин ръководещите не желаеха при предлагането на членове за КЕВР оферти да дават президента, синдикати, работодателски организации.

Припомняме, че според импортираните оферти, наложително отпадат като членове специалистите с стопански и юридически профил (2-ма души). Какво тъкмо съставлява орязването - ПРИПОМНЕТЕ СИ ТУК!

Междувременно от ГЕРБ направиха предложение църквите и храмовете да минат на контролиран пазар – т.е. да заплащат по-ниски сметки за ток, тъй като в този момент са на свободен пазар т.е. купуват ток от борсата. Припомняме, че по закон всички вероизповедания могат да изискат до 10 години пролонгация за заплащане на задължения. Отделно, преди да бъдат признати тези законови промени, за които лобира персонално Цветан Цветанов, на равнище комисия стана ясно, че страната не желае да каже кои вероизповедания какви задължения към държавния бюджет имат.
Старт на обновяването на КЕВР - голям гаф със закона обаче дава обещание проблеми
Народното събрание одобри прие разпоредбите, по които ще би трябвало да избере новия ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране. С...
Прочети повече
Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР