И на консултациите си с президента Румен Радев от Има

...
И на консултациите си с президента Румен Радев от Има
Коментари Харесай

Има такъв народ не разкри плановете си и пред държавния глава

И на консултациите си с президента Румен Радев от " ИТН " не разкриха дали имат желание да оферират държавно управление, в случай че мандатът стигне до тях. От втората по бройка парламентарна група заявиха, че ще обсъдят градивно мнението си, като ще съблюдават " Конституцията и законите такива, каквито са ".

" С гласа си българските жители отредиха извънредно значима роля на вашата партия и в 45-ото Народно заседание, и в цялостния политически дневен ред на страната. Предизвикателствата пред нашата страна са големи, освен усложнената среда за сигурност, само че и икономическата и обществената рецесия, нуждата от внасяне в период на ефикасен проект за възобновяване и резистентност. Това постанова отговорно държавно управление с устойчива парламентарна поддръжка. Към вас са вперени упованията на българските жители. В момента законите - такива, каквито са, би трябвало да бъдат спазвани от всички. " Това съобщи президентът Румен Радев на консултацията в президенството с партията " ИТН ".

Той добави, че ГЕРБ имат подготвеност да сформират държавно управление, само че в случай че то не бъде подкрепено, идва ред на партията на Слави Трифонов.

" ГЕРБ имат подготвеност да сформират държавно управление, само че не желая да се трансформирам в човек, който предсказва какво ще се случи. Ако държавното управление на ГЕРБ-СДС не бъде подкрепено, отговорността идва при вас. Затова съм подготвен да чуя вашите планове, каква е вашата ценностна рамка, вашата граница на компромис, както и разговорът, който водите с другите политически обединения за поддръжка на едно такова държавно управление, тъй като тази догадка съществува и не можем да я пренебрегнем. Вашата роля е виновна, упованията към вас ще порастват ", акцентира Румен Радев и добави, че в този момент работата на Народното събрание би трябвало да се концентрира върху законодателната активност и съставянето на държавно управление.



" Ние сме извънредно щастливи, че президентската институция във ваше лице съблюдава Конституцията и законите на страната и не си разрешава пояснение, както на някого му се желае в избрани случаи. Вие вървите по закон, което е дълг на президентската институция ви благодарим за това, че го вършиме ", това уточни ръководителят на партията Тошко Йорданов.

" Ние като политическа мощ желаеме да вършим тъкмо това - да съблюдаваме законите такива, каквито са. Народното събрание има законодателна мощ и то може да трансформира законите, само че сега законите - такива, каквито са, би трябвало да бъдат спазвани от всички без значение дали им харесва, или не ", добави Йорданов.

Консултациите онлайн
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР