И малкото медици в пловдивската спешна помощ обмислят да напускат,

...
И малкото медици в пловдивската спешна помощ обмислят да напускат,
Коментари Харесай

Лекарите от Спешна помощ в Пловдив напускат, не издържат

И дребното медици в пловдивската незабавна помощ обмислят да напущат, защото не устоят на натоварването. " На вечер получаваме най-малко по 40 сигнала, което е двойно повече от преди. Най-много са позвъняванията за инфаркти и инсулти ", споделят те.

По думите им постоянно, когато има смяна в атмосферното налягане, тези положения зачестяват. Проблемът е, че са се нараснали позвъняванията от хора, които не се нуждаят от неотложна помощ. В един от случаите 30-годишен изискал кола за спешна помощ за 38 градуса температура. Пенсионер пък загрял телефона, защото имал световъртеж. Друг възрастен се обадил на 112 за мощно разстройство, написа „ 24 часа “.

" По новия стандарт сме задължени да изпратим доктор, а по този начин може да се забавим за различен болен, чиито живот е в заплаха. Някои пациенти злоупотребяват и ни употребяват като такси, с цел да не се разкарват до джипитата си ", споделят от Спешна помощ.

През деня дежурят 7 екипа, а нощем - 5. Те обслужват и района. Заради огромното натоварване млади медици бягат. През м.г. трима са били назначени, само че тъкмо толкоз са напуснали от началото на 2018-а до момента.

Намерили си работа в незабавни кабинети на частни лечебни заведения, където стоят на топло, получават по-високи заплати и не са принудени да се разкарват по адреси. В момента в Пловдив има недостиг на лекари и избягалите от Спешна помощ незабавно се наемат.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР