И Македонската православна църква- Охридска Архиепископия заговори за признаване на

...
И Македонската православна църква- Охридска Архиепископия заговори за признаване на
Коментари Харесай

За македонско малцинство у нас заговори и църквата в Скопие

И Македонската православна църква- Охридска Архиепископия заприказва за признание на македонско малцинство у нас.

На своето постоянно съвещание Светият архиерейски синод разгледал въпроси, свързани с настоящия църковен живот, както и  протичащото се с евроинтеграционния развой на районен съд Македония и " опазване на македонските национални ползи ".  Това се споделя в публично известие на МПЦ-ОА.

" Синодът чака на Правителството със съдействието на всички обществено-политически фактори в македонското общество, да построи мнение, което изцяло ще зо зачита македонската еднаквост, македонския език и просвета. В този развой, историческите въпроси и Договорът за добросъседство с България не би трябвало да бъдат част от преговорната рамка ", се споделя в мнението.

" Изразяваме вяра, че българските управляващи ще видят действителността и ще отговорят на рекомендациите на интернационалните институции и ще дадат опция на македонското малцинство в България да упражнява своите съществени човешки права, прочее, на реципрочна основа - имайки поради настояването на българската към македонската страна ", допълват от Синода.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР