И лъвът Иван-Асен има здравословни проблеми. Тревожната новина идва от

...
И лъвът Иван-Асен има здравословни проблеми. Тревожната новина идва от
Коментари Харесай

И лъвът Иван-Асен болен

И лъвът Иван-Асен има здравословни проблеми. Тревожната вест идва от избавителния център за огромни котки "Фелида " в Нидерландия, написа в. "България през днешния ден ".

На 4 август тази година там издъхна племенникът му Масуд, с който бяха избавени от разградския зоопарк преди две години. Там е и братчето Терез, който към този момент се усеща добре и няма съществени затруднения.

"Иван-Асен има проблеми с имунната система, които от време на време се утежняват. Проявяват се като кожни проблеми или, както сега, насълзено око. Въпреки че за момента се усеща малко по-малко добре, към момента не можем да оправим проблемите добре и в точния момент с интензивни и медицински грижи. Състоянието му не пречи на неговото благоденствие и благополучие. Но това значи, че би трябвало да го следим всеки ден и постоянно да бъдем подготвени да отговорим на измененията в здравето му ", осведомиха от "Фелида ".

Гледачите му го разказват като бабанка, който е доста решително животно. "Почти всяка заран той е този, който стартира утринния плач, след който следват другите лъвове. Чувства се прелестно и умерено и се любува на закачливите душове с Терез. Въпреки че физически не може да издържи доста дълго, виждаме по какъв начин щастливите моменти му се отразяват добре ", прибавиха от избавителния център за огромни котки.

Като рожба на блудничество, Масуд имаше здравословни проблеми още от раждането си. Тежките условия в родния зоопарк в допълнение усложняват ситуацията му. "Първият прешлен след врата на лъва, преди да стартира гръбначният дирек, е малформиран - присъщ недостатък, тъй като Масуд е резултат от блудничество. Това е повода за сериозните му неврологични проблеми ", споделиха от "Фелида " малко преди 2-годишното лъвче да издъхне.

Брат му Терез изпитваше компликации в дните след гибелта му, защото непрекъснато го търсел в клетката. Но последователно благодарение на Иван-Асен съумял да се върне към естествения си темп на живот.

"Въпреки компликациите, през които мина след загубата на брат му Масуд, той се оправя доста добре. Разбира се, че му липсва брат му, както и ние, само че се радваме да забележим, че Терез намира своя път ", приключиха гледачите в Нидерландия.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР