И лалетата, и биткойнът се свързват с финансови балони, но

...
И лалетата, и биткойнът се свързват с финансови балони, но
Коментари Харесай

Нидерландците използват добив на биткойни за отглеждане на лалета

И лалетата, и биткойнът се свързват с финансови балони, само че в голяма оранжерия покрай Амстердам нидерландците се пробват да ги сработят, съобщи Агенция Франс Прес.

Инженерът Берт де Грот инспектира шестте криптомини за рандеман на биткойни, до момента в който те работят и добиват криптовалута. Така машините изпълват въздуха с шумно жужене дружно с прилив на топлота.

Тази топлота отоплява парник, в който порастват редове с лалета, което понижава зависимостта на фермерите от природния газ, чиято цена се е повиши след нахлуването на Русия в Украйна.

Сървърите на собствен ред се зареждат със слънчева сила от покрива, което в допълнение понижава всекидневно големите разноски за електрическа енергия за рандеман на криптовалути.

Междувременно както фермерите, по този начин и компанията на Де Гроот, „ Bitcoin Brabant “, печелят криптовалута. Биткойн към момента притегля вложители макар неотдавнашния срив на пазара.

" Смятаме, че с този метод на отопление на нашата оранжерия, само че и на рандеман на биткойн, печелят всички ", споделя 37-годишният фермер Даниел Конинг пред Агенция Франс Прес.

Любовта на Нидерландия към лалетата е провокирала първия борсов срив през XVII в., когато спекулациите с цените на луковиците са довели до внезапно повишаване на цените, при което се срутват.

Сега Нидерландия е най-големият производител на лалета в света, а също и вторият максимален експортьор на селскостопанска продукция като цяло след Съединени американски щати. Голяма част от нея се отглежда в оранжерии.

Разликата сред въздуха, който влиза в машината, и този, който излиза от нея, е 20 градуса по Целзий. Това е задоволителна топлица, за развъждането на лалетата и за изсушаването на луковиците.

" Най-важното, което получаваме от това, е, че спестяваме от природен газ ", споделя Конинг. " Второто е, че печелим биткойн, като ги добиваме в оранжерията. "

Огромните разноски за сила накараха някои нидерландски аграрни компании да спрат да се развиват тази година, а други даже банкрутираха, споделя Конинг.

Секторът на криптовалутите сега се разклаща от срутва на биткойн. В момента Биткойн коства към 16 300 $ за единица, което е спад от най-високата стойност от 68 000 $ през ноември 2021 година, само че Де Гроот не се тормози.

" Нямам безусловно никакви терзания по отношение на дълготрайната стойност на една неизменима парична система ", споделя той.

" Биткойнът ще бъде безконечен. " /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР