И кореспондентите на БНР в страната заявиха пред Съвета за

...
И кореспондентите на БНР в страната заявиха пред Съвета за
Коментари Харесай

И кореспондентите на БНР се обявиха "за" оставка на генералния директор

И кореспондентите на БНР в страната обявиха пред Съвета за електронни медии (СЕМ), че стоят зад настояването " за " оставка на генералния шеф Светослав Костов и управителния съвет на държавното радио.

В писмо до Съвет за електронни медии през днешния ден кореспондентите декларират, че всяка позиция на редколегията на стратегия " Хоризонт " е съгласувана с тях. Преди ден и редколегията реагира с писмо до медийния регулатор, откакто Костов изрази подозрение в легитимността ѝ. Сега кореспондентите декларират, че след опита за събаряне от ефир на журналиста Силвия Великова и прекъсването на радиосигнала " ситуацията в Радиото е нездравословна и оставането на Светослав Костов на този пост ще ескалира в допълнение напрежение ".

" Дълбоко сме възмутени от опитите диалогът за невижданото прекъсване на ефира на 13 септември 2019 година да бъде подменян с финансови въпроси за размера на заплатите и хонорарите в БНР. (...) Няма да си позволим да демонстрираме фишовете за заплатите си, защото това би принизило полемиката до равнище, каквото се пробват да наложат незнайни за нас сътрудници. Темата в този проблем е прекъсването на ефира и опитите за напън върху свободното изложение на журналистическо мнение ", се споделя в писмото, подписано от 17 репортери от регионалните градове и публикувано в обществените мрежи.

Журналистите декларират, че стоят зад настояването за оставка на Светослав Костов още от деня, в който бе спрян сигналът на стратегия " Хоризонт ". " Това не е прочувствено решение, а светкавична реакция, която, макар стотиците километи посред ни, беше показана на сътрудниците ни в София без нито един глас " въздържал се " или " срещу ", твърдят те. Миналия петък Съвет за електронни медии изиска генералният шеф на БНР да подаде оставка до края на тази седмица и разгласи, че в противоположен случай ще запоне да написа план за предварително преустановяване на мандата му. Пред " Дневник " тогава Костов съобщи, че няма да подаде оставка.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Натискът над БНР (62)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР