И комисията на Сотир Цацаров се включва в плеядата от

...
И комисията на Сотир Цацаров се включва в плеядата от
Коментари Харесай

Четвърта институция ще проверява кметицата на Красно село

И комисията на Сотир Цацаров се включва в плеядата от ведомствата, които ревизират кметицата на регион “Красно село” за присъединяване по европроект за “патронажна грижа”. КПКОНПИ ще започва инспекция за евентуален спор на ползи, във връзка на информациите, че Росина Станилова е подписала контракт със самата себе си по осъществяването на европроекта - от едната страна в качеството ѝ на кмет на региона, а от другата - като началник на европроекта. Вследствие на абсурда “Демократична България” отдръпна доверието си от нея и подари на SOS детски селища получените над 7000 лева от Станилова по плана.В момента текат най-малко още три инспекции против Станилова – от Върховна административна прокуратура, от управата на европрограмата " Човешки запаси " и от Агенцията за държавна финансова ревизия.

От комисията на Сотир Цацаров прецизират, че производството за Росина Станиславова е формирано след сезиране по медийни изявления за асимилиране на европейски средства по план " Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания ", финансиран по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси " (ОПРЧР). Ще се ревизират изказванията в медиите, че кметът на столичния регион " Красно село " е разпределила и на себе си средства по бюджета на програмата. Комисията е взела и решение през днешния ден да започва и инспекция против доктор Десислав Тасков за евентуален спор на ползи по отношение на разходване на средства в лечебно заведение в гр. Каварна.

Станилова: Няма спор на ползи

Самата Росина Станилова уточни пред БГНЕС, че съгласно адвокати на администрацията и външни специалисти, до които се е допитала, подписаният контракт не опонира на закона.

" Едната страна по контракта е кметът на региона, сключил контракт с Министерство на труда и обществената политика, а другата страна е ръководителят на плана - физическото лице Росина Станиславова. Липсата на несъгласие се дължи на дуалистичния статут на субекта. Нещо повече - с подаване на плановото предложение ние сме уведомили ръководещия орган кой е началник на този план ", разяснява районната кметица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР