И като Боил Банов, и като министър в случая е

...
И като Боил Банов, и като министър в случая е
Коментари Харесай

Боил Банов няма да санкционира директорката на Художествената галерия

И като Боил Банов, и като министър в тази ситуация е едно и също – цензура в Европа няма да върна . Това съобщи министърът на културата Боил Банов по отношение на прословутата галерия на Ода Жон в Националната художествена изложба и коктейла към нея.
Ако глобявам някой шеф на изложба или художник за това, че се е изявил, даже провокативно, ще влезем в европейските летописи. Не мога да направя такова нещо, акцентира Банов пред Нова телевизия.
Според министъра на културата гостите на коктейла не са знаели какво е намислила Ода Жон – да бъдат " гостени " с голите женски тела, " изваяни " от месо и салами. Съвременното изкуство е такова, то е друго, акцентира Банов. И не пожела да разяснява думите на Вежди Рашидов, че събитието се трансформирало в " плюскане ". Той има право, аз не мисля по този начин, сподели министърът на културата. И беше безапелационен – няма да глобявам Яра Бубнова (бел. ред. – директорката на Националната художествена галерия).
Банов сподели и, че създателят постоянно е самичък и не знае какви мнения ще провокира творбата му. Той разяснява и предлагането на журналиста Иван Бакалов да се направи Бойко Борисов от месо и тиква и да бъде изяден с думите, че всеки има право на оценка.
Припомняме, че в изявление за Actualno.com ръководителят на Националната художествена изложба Яра Бубнова сподели следното за абсурда: " Мисля, че аргументите са няколко. Това, несъмнено, е една медийна офанзива – не бих желала да се хваля, че тя е непосредствено ориентирана към мен. Мисля, че изобщо за някаква смяна в нашата просвета и изключително изкуството, тяхното дръпване от обичайното, с което всички свикнахме, не може да се приказва и въпреки това през вчерашния ден, на брифинга, който направихме в Националната художествена изложба, в залата с изложбата на Ода Жон, колежката от " ПИК " непосредствено ни сподели: " Трябваше да сте запазили маса за мен ". Може би го има и този миг на някакво засягане и засегнатост, че не всички искащи бяха поканени и въпросът е в това, че художничката направи листата с предложения сама и настояваше да няма публицисти и да няма такова отразяване. Може би тя е сбъркала, че обществените медии сега проникват на всички места и от тях стартират осведомителни потоци. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР