И към момента се провеждат процесуално-следствени действия по следствено дело,

...
И към момента се провеждат процесуално-следствени действия по следствено дело,
Коментари Харесай

Министър Младен Маринов с първи думи след арестите на русофили за шпионаж



И все още се организират процесуално-следствени дейности по следствено дело, което е под контрола на Спецпрокуратурата взаимно с ДАНС и Министерство на вътрешните работи. Това съобщи вътрешният министър Младен Маринов във връзка новината, че някогашният основен редактор на в. „ Дума” и секретар на придвижване "Русофили " Юрий Борисов е бил задържан тази заран.

„ Не мога да дам повече информация. В утрешния ден ще дадем повече детайлности във връзка с всичко това, което се е случило.
Има задоволително данни и законов мотив да проведем тези дейности. Без позволение на съответната прокуратура няма по какъв начин да се дава повече информация”, разяснява Маринов пред Българска национална телевизия.

По непотвърдена информация, ръководителят на "Русофили " Николай Малинов също е арестуван по следствието за шпионаж.
Навръх 9 септември рано сутринта в дома си е бил задържан. Журналистът, който в този момент е един от секретарите на Националното придвижване "Русофили ", е бил докаран в следствения арест с белезници, потвърдиха очевидци.

От връченото определение за обиск ставало ясно, че задържането на Борисов е по отношение на дело, формирано на 3 юли 2019 година по член 105 от Наказателния кодекс. Той гласи, че който се сложи в услуга на непозната страна или на непозната организация, с цел да й служи като разузнавач, се санкционира с отнемане от независимост от 5 до 15 години.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР