И какво може да се предприеме, за да се оправят

...
И какво може да се предприеме, за да се оправят
Коментари Харесай

8 признака, че в спалнята ви е настанала тишина

И какво може да се предприеме, с цел да се оправят нещата
Мнозина не си дават сметка, или най-малко не го вършат, преди да е станало късно, че половият живот е динамично изменяща се конструкция. Невъзможно е всичко в този аспект постоянно да е прелестно. Има интервали, когато нещата не вървят и не откриваме източника на проблемите.

Ще се опитаме в къс лист да изложим „ тревожните сигнали “, които да ви подскажат, че нещо не е напълно наред в живота ви в спалнята. Да се надяваме, че няма да откриете нито една „ алена лампа “, която да ви касае.


Сексът стартира да се случва, само че единствено по самодейност на един от сътрудниците
Според сексолога доктор Джес О‘Рейли, постоянно повода за пораждане на напрежение сред сътрудниците в интимните двойки е това, че единият не демонстрира самодейност в секса. „ Повечето хора желаят сътрудникът или партньорката им по-често да се закача на тематика секс. Така се усещаме по-желани “. За благополучие, от дълго време не живеем времена, в които единствено мъжът е този, който има право да демонстрира интереса си от полов темперамент.

Какво може да се направи? Всъщност е много просто. Ако усетите, че основателят на полови занимания не сте вие, а най-много сътрудникът ви, използвайте момента и го изненадайте. Независимо дали сте мъж или жена, ще усетите премията от това, да накарате колегата си да се почувства обект на половото ви предпочитание. Но в случай че вие сте основателят на такива занимания и не ви се случва противоположното, може би е време да си поговорите с обичания човек.


Отдавна не сте мастурбирали
Да бъдем наясно: мастурбирането не вреди, в противен случай – потребно е. Без значение дали водите постоянен сексуален живот, дали сте в дълготрайна връзка, самозадоволяването е още една опция (внимание! Клише!) да откриете нови хоризонти. Най-малкото, което ни носи е опознаването по-добре на телата ни, а при дамите не рядко и опция да открият нови зони и източници на наслаждение. са малко по-ограничени откъм изненади.

Затова не се двоумете. Ако забравяте сами да си доставяте наслаждение, пропускате доста. Не чакайте предложения, а си създайте изискванията и действайте.
Не говорите за секс
В доста двойки това е проблем. Създава се преграда, която е сложна за превъзмогване. Да, на доста от нас непрекъснато е набивано в главите, че за такива неща не се приказва. Дори и да смятате, че сте разкрепостени в секса, не се срамувате да вършиме секс на ярко, подготвени сте за опити, към момента е рано да се твърди, че сте способни да говорите с сътрудниците си намерено и почтено за секс. А в действителност положителният секс се случва тогава, когато откриете точната „ рецепта “ за удоволствието – вашето и на обичания ви човек.

Нещо повече: даже и когато се впуснем да живеем и да вършим „ секс поради секса “ без да имаме непрекъснат сътрудник, отново се постанова и е по-добре, да споделим какво търсим да получим. За какво са ни случки, в случай че не задоволяват упованията ни?

Тук може да се стартира от най-лесното. Например, закачки към партньора(ката) от вида „ одобрявам те без облекла “ са положително начало. И последователно разказвайте един на различен какво ви харесва да вършиме, какво да вършат на вас и къде би трябвало да се слагат граници, в случай че такива има.


Винаги вършиме едно и също
Сексуалният живот не е „ безконечен празник “ и нещо, което „ постоянно ни е налично на разположение “. Замислете се, дали сюжетът, по който протичат заниманията ви в спалнята не е подобен, че да знаете до елементи какво следва да се случи. Ако знаете наизуст по какъв начин ще „ завърши мача “, имате мотив за размишления. Защото това не са „ празни приказки “. Много са научните проучвания, които изрично потвърждават, че равнищата на допамин, синтезирани като „ премия “ за удоволствието, което получаваме, са два пъти повече, в случай че въпросната премия е непредвидена, в сравнение с в случаите, когато знаем какво ще получим.

Казусът наподобява малко по-сложен. На въпроса какво може да се направи в тази ситуация, има един общ отговор – каквото и да е,. Разбира се, не е желателно измененията да са съществени. Ако в никакъв случай не сте играли с сътрудниците си ролеви игри, не бързайте да се трансформирате в строга стопанин или стопанка. По-добре започнете с някаква нова поза, повече шепот в разгара на любовната игра или някакви такива приятни „ бонуси “.
Понякога се съгласявате да вършиме секс, а въобще не ви е до това
„ Секс от страдание “ – сещате ли се за нещо по-лошо? Често това е проблем повече при дамите, тъй като мъжете не са чак толкоз индиферентни. Много дами са споделяли с психолози, че се „ прежалват “ единствено и единствено да доставят приятни мигове на обичаните си. Тук има един колорит. Ако дамата (и по-рядко мъжът) е уверена, че в процеса на заиграване ще се разгорещи и ще се любува, то тогава няма проблем. Но в случай че толкоз не ви е до секс, че цялото деяние ще ви накара да стискате зъби и да очаквате колкото се може по-бързо да завърши, по-добре е да намерите метод и да не се занимавате (поне този път).

Тук въпросът е не какво да се направи, а какво да не се прави. Важно е да се помни едно – сексът би трябвало да доставя взаимно наслаждение. Да го вършим, с цел да угодим на другия е последното нещо, което да изберете.


Единият от двамата сътрудници нехае за оргазма на другия
Всички знаят, че за дамите достигането до оргазъм е по-сложен развой. Едва към 1/3 от дамите са щастливки, че могат да доближат до върха единствено при вагинален секс. За мъжете е значимо да знаят това и да не пренебрегват потребностите на партньорката си. Да, кулминационната точка не е най-важното нещо в секса, само че си е напълно прелестен свършек, нали?

Същото предписание важи и в противоположната страна: за някои мъже е мъчно да свършат и такива неща не трябва да се пренебрегват. Сексът е наслаждение за двама и нещата по никакъв начин не са добре, в случай че не ви е грижа за задоволяването на потребностите на партньора(ката) ви. Не си казвайте, че в този момент не се е получило, идващият път той/тя ще има по-голям шанс.

За дамите този аспект на връзките има по-категорични измерения. за това, дали сексът за нея е добър или не, най-добре е да не помни този мъж. Сериозно. По-често нещата опират до това, че мъжът се заблуждава, че дамата е свършила, а тя по този начин и не е достигнала до оргазъм. Тогава има елементарно решение – да му бъдат посочени различни разновидности, тъй като мъжете, с изключение на с детеродния орган, разполагат и с други благоприятни условия да задоволят една жена.
Не се прегръщате след секс
Психолози от университета в Торонто организират проучване, в което вземат участие 138 мъже и 197 дами. Тема на изследването е до каква степен 335-те участници в опита са задоволени от връзките си. Едно от нещата, които учените желаят да схванат, е, какви са факторите, които въздействат на качеството на половия живот.

Оказва се, че нито любовната игра, нито самият сексуален акт са с огромно въздействие на степента на задоволеност. Прегръдките след секса, обаче, са с решаваща роля за чувството за непосредственост и удовлетворение. Резултатите от проучването демонстрират, че двойките, които след секс по-дълго време прекарват в обятия, милувки и целувки, са доста по-доволни от интимния си живот, в сравнение с тези, които незабавно се обръщат на една страна и заспиват.


Ако изпитвате болежка по време на секс
Сексът не трябва да е мъчително преживяване. Нито за дамата, нито за мъжа. Отново при дамите по-често се случва да изпитват някакви болки, без значение в кой ден от цикъла вършат секс. Тук няма какво да се мисли: в случай че той или тя по време на секс изпитват неприятни чувства, нужно е да се съветват с доктор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР