И кадетите ни спечелиха два медала, но от Европейската купа

...
И кадетите ни спечелиха два медала, но от Европейската купа
Коментари Харесай

И кадетите по джудо с два медала в Загреб

И кадетите ни завоюваха два медала, само че от Европейската купа в Загреб, на която стартираха близо 900 състезатели. Надие Жаафар сграбчи бронза в категория до 70 кг след пет победи. Състезателката на " Респект ” стартира с триумф против Ула Карго (Словения) с две вадзари, само че по-късно претърпя проваляне от бъдещата финалистка Анна Олиник (Украйна) - 2 вадзари.

Жаафар обаче продължи на репешажите, където се реваншира с три победи, с цел да стигне до  конфликт за бронза.

Надие завоюва с две вадзари против Фани Кохеги (Унгария), Анаис Небу (Франция) и Ника Сласек (Хърватия), а за оценката се наложи с ипон над чехкинята Стефанка Хождарова. В категорията на нашето момиче стартираха 30 състезателки.

При кадетите Емил Вълчев имаше за противници 66 джудисти, само че се пребори за бронза след 5 победи.

На старта в категория до 81 кг младият играч на " Кодокан " (Пз) се наложи с ипон в продължението над Кендо Кремерз (Белгия), след това преодоля украинеца Костантин Бялогоровски също с ипон, на осминафиналите се оправи с Георги Бенделияни (Грузия) - ваздари, на четвърфиналите също записа триумф с вадзари против Аркаиз Енериз (Испания), само че на полуфинала не съумях против азера Аслан Коцоев - ипон.

Все отново в решителната среща за бронзовото отличие Вълчев преодоля Тис Алтена (Нидерландия) с ипон. След шампионата младите ни национали ще останат на тридневен лагер в хърватската столица.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР