И Интерпол се включва в издирването на двама от общо

...
И Интерпол се включва в издирването на двама от общо
Коментари Харесай

Иван Гешев: Интерпол се включва в издирването на обвиняемите по аферата Nexo

И Интерпол се включва в издирването на двама от общо четиримата обвинени по аферата Nexo у нас. Това казапред публицисти основният прокурор Иван Гешев. Той посочи, че за следствието ще спомагат и експерти от европейски и международен мащаб. Споразумението, реализирано сред Nexo и регулаторните органи в Съединените щати, няма отношение към българското следствие за данъчни закононарушения, добави Гешев. Той обърна внимание на вчерашното изказване на финансовото министерство, че при тях не е постъпвала информация за проблем с активността на Nexo, макар че техни специалисти са провеждали работни срещи със чиновници на министерството.

“Ще кажа, което ми е известно - че са оповестени за търсене, в случай че не са - следва да бъдат оповестени посредством “Интерпол ". Предвид оборота на компанията - над 90 милиарда, допускам, че са в някоя страна топла страна, която може да им обезпечи положителни условия ", разяснява Гешев.

Главният прокурор сподели още, че страната ни е потърсила помощ от Съединени американски щати. “Отправили сме молба за правна помощ към съответните управляващи в Съединени американски щати и доста други страни. Трябва софтуерно време и за подпомагане от Евроджъст, тъй като следствието ще е огромно. Има потърпевши лица от Англия, от Испания. Сумите да съществени! ", добави още той и пояси, че се чака подпомагане и от “една от водещите 4 одиторски компании в света, имаме предложение от швейцарски компании, които се занимават с крипто активи ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР