И Индия вече е с амбиции да гради 6G мрежи,

...
Коментари Харесай

Индия очаква първите 6G мрежи до края на десетилетието


И Индия към този момент е с упоритости да гради 6G мрежи, след Япония, Финландия и Южна Корея (снимка: CC0 Public Domain)

Индийското държавно управление чака първичното внедряване на 6G мрежи до края на десетилетието, заяви локалният вестник Business Standard, цитирайки премиера Нарендра Моди. По думите на министър-председателя, към този момент е почнала работата за постигането на тази цел. С това страната се подрежда измежду страните с най-силни упоритости да вкара в деяние бъдещата, към момента още нестандартизирана генерация телеком мрежи, за която се чака да се разгърне на пазара чак към 2030 година
още по темата
Въпреки дръзкото изказване, Индия към момента би трябвало не е разгърнала 5G мрежи в цялата страна. Нейната локална телекомуникационна промишленост е затаила мирис за дълго чакания търг за честотен набор, плануван за тази година.

Говорейки на събитие на регулатора на телекомуникациите TRAI, Моди сподели, че се счита, че внедряването на 5G мрежи в Индия ще генерира 450 милиарда $ за локалната стопанска система. „ Това не е единствено увеличение на скоростта на интернет, само че и темпото на развиване и основаване на работни места “, сподели Моди, добавяйки, че 5G технологията ще усили и растежа в селското стопанство, опазването на здравето, образованието, инфраструктурата и логистиката.

За мрежите от шесто потомство се приказва интензивно от началото на 2021 година. Япония, Финландия и Южна Корея са измежду страните, които най-усърдно работят по развиването на технологията, основаването на прототипи, правенето на стандарти. Apple, Intel, Samsung, LG са измежду фирмите, дали публична поръчка за водачество в развиването на новата информационна система.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР