И грата сред зеленината само за един месец може да

...
И грата сред зеленината само за един месец може да
Коментари Харесай

Експеримент: природата променя имунитета на децата

И грата измежду зеленината единствено за един месец може да е задоволителна, с цел да се промени имунната система на детето, сподели опит във Финландия.

Служители в детска градина сътвориха тревна повърхност, засадена с боровинки и други растения, за които децата да се грижат.

Само след 28 дни имало доста нарастване на Т-клетките и други значими имунни маркери в кръвта им спрямо другите, които играели на общоприетите детски площадки.



„ Открихме също, че чревната микробиота на децата, играещи измежду зеленина, е сходна на тази при живеещите измежду природата”, изяснява екологът Маря Рослунд от Университета в Хелзинки.

Изследванията демонстрират, че достъпът на децата от ранна възраст до природата, по някакъв метод е обвързван с възстановяване на имунитета. Учените обаче не са наясно по какъв начин тъкмо.

Експериментът във Финландия е първият, който демонстрира, че този удобен резултат е налице и когато децата играят в паркове, в градски условия.



Идеята, че среда, богата на други живи същества, оказва въздействие върху имунитета на хората, е известна като „ догадка за биологичното разнообразие”. Въз основа на тази догадка, загубата на биоразнообразие в градските региони би могла да бъде най-малко отчасти виновна за повишаването на имунните болести в международен мащаб през последните десетилетия.



„ Резултатите от това изследване поддържат хипотезата за биологичното многообразие и концепцията, че ниското биоразнообразие в актуалната среда на живот може да докара до необразована имунна система и затова да усили разпространяването на имунно медиирани заболявания”, изясняват създателите в проучването. „ Контактът с природата предотвратява нарушавания в имунната система, като автоимунни болести и алергии”.

Ползите от зелените площи наподобява надвишават имунна система. Други проучвания демонстрират, че природата е добра за зрението и психическото здраве на децата. А също, че играта измежду зеленина води до структурни промени в мозъка.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Донесох ви моята първа пиеса! - А какъв е сюжетът й? - Тя го обича, а той обича... - Друга? - Не, нея. -… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЕкспертите чакат доникъде на идващия месец дневно да бъдат регистрирани над четири хиляди нови случая„ Газпром ” не изключва по-нататъшно нарастване на ценитеПредстои измененията в наредбата да бъдат утвърдени на сесия на общинския съветПравителството с ограничения против скъпия токНе пропускайте новите епизоди на престъпната драма всеки работен ден от 22:30 ч. по NOVAНарушението е съображение да уволнят Петър ИлиевКосата на Кей Комуро беше прибрана на опашка, което по японските стандарти е много смело за човек, планиращ да се дами за принцесаРезултатите са от изпитване на проби за азот нитритенВасилев ще упорства още веднъж да бъде финансов министърВ мистериозна пирамида в китайската провинция Цинхай има три пещери, цялостни с антични мистериозни артефактиПартията ще взе участие със своя кандидат-президентска двойкаПрисъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срокКампанията цели повишение на познаваемостта на болестта белодробна фиброзаАктрисата счита, че времената се трансформират за дамите в киното и медиитеКъщата се продава за „ плашеща “ сумаПевицата Дуа Липа дебютира на стилния подиум в дефиле на " Версаче " От мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР