И Google откри следи от руско финансиране на реклами с

...
И Google откри следи от руско финансиране на реклами с
Коментари Харесай

Руски тролове са плащали за реклами във Facebook, Twitter и Google

И Гугъл откри следи от съветско финансиране на реклами с политическо наличие, а Фейсбук разгласи, че най-малко 3000 политически рекламни изявления в Instagram също са били платени от Русия, оповестява Би Би Си.

Руската интервенция е била засечена при вътрешни следствия. Публикациите са направени по време на акцията за президентските избори в Съединени американски щати. Става дума за контекстна реклама AdWords на платформите Youtube, Gmail и даже на самата търсачка, написа „ Вашингтон пост “, като цитира източник от компанията. Данните не са оповестени публично.

По думите на източника цената на платените реклами е минимум 100 хиляди $. Плащанията са осъществени от източници, свързани с съветски структури.

По данни на Фейсбук 100 хиляди $ покриват разноските за изявления единствено на една от прокремълските компании " Агенция за интернет проучвания “.

Според Фейсбук тази и няколко други компании заплащат на „ кремълски тролове “.

Социалната мрежа е разследвала и рекламите в Instagram, която също е нейна благосъстоятелност. И там са пуснати към 3000 рекламни поста на тематика мигранти, правото на носене на оръжие, ЛГБТ, платени от съветски компании. Цената на един пост е към 3 $.

Това наличие е стигнало до към 10 млн. души по оценката на вицепрезидента на Фейсбук Елиът Шрейдж. Той счита, че  около 25% от изявленията евентуално не са видени от никого.

Фейсбук заяви, че ще промени логаритъма на работа с платените постове, като вкара „ спомагателна оценка и утвърждение от чиновник ".

Двете обществени мрежи Фейсбук и Twitter към този момент предадоха на конгреса данните за намесата на съветските тролове в президентската акция в Съединени американски щати. На 1 ноември те и Гугъл ще дадат показания пред сената.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР