И Георги Гергов ще гласува за руски президент Руснаците в

...
И Георги Гергов ще гласува за руски президент Руснаците в
Коментари Харесай

Рускинята Ирина: Не виждаме друг да е президентът!

И Георги Гергов ще гласоподава за съветски президент Руснаците в Пловдив гласоподават в "Берьозка "

„ Ако имах право, и аз щях да гласоподавам за Владимир Путин ”. Това споделя твърдо  Евгений Пастир, жител на Украйна и бесарабски българин, роден в Одеса, който към този момент три години развива добра търговия в Пловдив, в това число и външна. Евгений, или Женя, както той се показва, признава, че леко завижда на брачната половинка си Ирина, запазила фамилното си име Дементьева. Тя е съветска гражданка и през днешния ден ще гласоподава.

„ Женя е заплашителен русофил - смее се кротко младата жена и прибавя също изрично. - Не виждам различен да е президент на Русия, с изключение на Путин. ”  Двамата изясняват, че за трите си мандата Владимир Владимирович е съумял да направи голям прелом в обществената политика в Русия, поддържа извънредно доста фамилните полезности, отвори необятен път на младите фрагменти.  

„ Моите съученици раждат на 40 години второ и даже трето дете, тъй като страната подтиква раждаемостта. На родителите дават 400 000 рубли капитал за второ и всяко последващо дете, с цел да има пари да ги отгледа. Тези пари не връщаш ”,  дава образец Ирина.

Тя е от Воронеж, а в Харков е приключила Техническа академия. По специалност е инженер химик, само че също се занимава с търговия. Преди няколко месеца отвори магазин за перилни и почистващи препарати, импорт от Турция. Гордее се с 22-годишната си щерка Евелина, която учи икономика  в УХТ и по едно и също време работи. В Пловдив живее от 1995 година

С Евгений се срещнали на море. „ Намерихме се и си допаднахме ", описват съпрузите, на чиято любов не пречи кървавата свада сред Русия и Украйна. " Това не е наша война ”, с потъмнели от болежка очи изрича  Евгений. Ирина с неспокойствие си спомня по какъв начин по времето на митингите на площад „ Майдана ” е пътувала с трен във Воронеж при болната си майка: „ Във вагона бяхме единствено три рускини и в Киев  украинските националисти ни изведоха на открито на инспекция с ориентирани против нас автомати. Беше ужасно и унизително ”.  

Двамата чудесно приказват български. Евгений е приключил право в Русе. Обяснява, че и един ден не се работил по специалността, тъй като от много време го влече търговия. Не си и помисля да се върне в Украйна. „ Освен че се пролива кръв и се сее ненавист, животът там е доста сложен. С дълъг стаж като медицински служащ майка ми получава 40 $ пенсия ”, споделя Евгений.

Искрено споделят, че обичат Пловдив и хората. „ Пловдивчани са гостоприемни, положителни и интелигентни ”, разяснява с лъчезарна усмивка Ирина. Мечтаят през отпуска си да отидат в Крим. „ Знаем от наши близки и познати, че там животът радикално е изменен, усещат се доста добре и са спокойни - разказва Евгений и уверено добавя. - Това също е заслуга на Путин, че е върнал на Русия Крим. ”
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР