И.ф. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов е на

...
И.ф. главен прокурор на Република България Борислав Сарафов е на
Коментари Харесай

Сарафов ще участва в 17-ата среща на Консултативния форум на главните прокурори на страните от ЕС

И.ф. основен прокурор на Република България Борислав Сарафов е на работно посещаване в Хага, Кралство Нидерландия, където ще взе участие в 17-ата среща на Консултативния конгрес на основните прокурори и ръководителите на прокуратури на страните членки на Европейския съюз (ЕС). Във форума вземат участие още представители на Еврoджъст, Европейската прокуратура и Европейската комисия, оповестиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Акцент в програмата на срещата са законодателните начинания на Европейския съюз, свързани с съветската експанзия в Украйна, в това число ролята на Евроджъст в тази област. Очаква се да бъде показана настояща информация за настоящите следствия за военни закононарушения, осъществени в Украйна.


В рамките на форума ще бъдат разисквани и провокациите пред правоприлагащите органи, свързани със отбраната на околната среда и зеления преход.

Консултативният конгрес на основните прокурори на страните от Европейски Съюз действа от 2010 година в границите на Евроджъст - звеното за правосъдно съдействие на Европейския съюз, чиято цел е съгласуваност на следствията и наказателните преследвания и съдействие сред способените органи на страните членки във връзка с тежката трансгранична и/или проведена престъпност.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР