И.ф. главен прокурор Борислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16

...
И.ф. главен прокурор Борислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16
Коментари Харесай

Сарафов представи временния ръководител на Софийска районна прокуратура

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. показа пред прокурорите от Софийска районна прокуратура (СРП) Светлана Митова от Върховна прокуратура, която с решение на Висшия прокурорски съвет от 15.02.2024 година бе определена за изпълняващ функционалностите административен началник на СРП, оповестиха от държавноо обвиняване.

„ Необходимо е ново начало. Убеден съм, че в Районната прокуратура в София има голям брой почтени магистрати, всеки от които е в положение да извършва безупречно своите отговорности. Обществото няма да търпи досегашните практики, които са върлували тук “, съобщи основният прокурор Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад.. Той акцентира, че Светлана Митова има всички нужни професионални и нравствени качества да се оправи с нелеката задача да се възвърне доверието в СРП. 



Пред прокурорите от СРП Светлана Митова съобщи, че приоритет за нея е да „ построи стройна и добре работеща прокуратура, в която се работи със самочувствие и с доверие в обществото “. Прокурор Митова чака прокурорите в СРП да се водят от правилата на честност, почтеност и професионализъм и с работата си всички дружно да изправят на крайници най-голямата прокуратура в страната. „ Тя има неприятни справедливи индикатори, тъй като е прокуратурата с минимален брой обвинителни актове на човек в цялата система на районните прокуратури. Да дадем  вяра на обществото, че в България има правораздаване “, сподели Светлана Митова. 

И.ф. административен началник на СРП прокурор Светлана Митова има над 26 години юридически стаж и е минала през цялата подчиненост в прокуратурата – от младши прокурор, през прокурор в районна прокуратура, административен началник на районна прокуратура, прокурор в окръжна и апелативна прокуратура. От 2020 година Светлана Митова бе прокурор във Върховна касационна прокуратура, награждавана е за висок професионализъм и образцово осъществяване на служебните отговорности.



 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР