И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Пленума на

...
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Пленума на
Коментари Харесай

Сарафов иска военните прокуратури и СГП да си разменят сградите

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов внесе предложение до Пленума на Висшия правосъден съвет да бъдат преразпределени употребените парцели от Военно-апелативната прокуратура, Военно-окръжната прокуратура-София и Софийската градска прокуратура.

Въпросните парцели се намират надлежно на ул. " Позитано " 24а и на ул. " Черковна " 90.

Целта е основаването на по-добра и ефикасна организация на работа, както и редуциране на разноски в структурите на прокуратурата.

Сарафов предлага помещенията на Софийската градска прокуратура в постройката на ул. " Черковна " да бъдат разпределени за прилагане от Военно-апелативна прокуратура и Военно-окръжна прокуратура-София, а стопанисването на постройката на ул. " Позитано " № 24а да бъде предоставено на административния началник на СГП.

В предлагането се показва, че след закриването на профилираното правораздаване доста от магистратите и правосъдните чиновници на Специализираната прокуратура са преназначени в Софийската градска прокуратура, а по подготвеност са изпратени голям брой досъдебни производства с фактическа и правна трудност, някои и с висок публичен интерес. Към момента част от прокурорите и правосъдните чиновници на СГП работят в постройката на ул. " Черковна ", която е отдалечена от Съдебната палата. Това основава обилни компликации при организацията на работата, деловодното култивиране на преписките, времето за докладването и решаването им, транспортното обслужване и други, води до неефективност на работния развой и повишение на разноските за активността на СГП.

И.ф. основен прокурор отбелязва, че през последните три години има наклонност за понижаване броя на прокурорските актове, импортирани в съда от ВОП-София, което пък води до понижаване на нуждата от контакти с военните съдилища, ситуирани в Съдебната палата, за обмяна на документи и присъединяване в правосъдни съвещания.

Към предлагането до Висш съдебен съвет са приложени и статистически данни за натовареността на Военно-апелативната и Военно-окръжната прокуратура в София.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР