И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, служебният министър на вътрешните работи

...
И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, служебният министър на вътрешните работи
Коментари Харесай

ПРБ, МВР и ДАНС подписаха за създаване на Национално междуведомствено звено във връзка с изборите

И.ф. основен прокурор Борислав Сарафов, служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков и ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС) Пламен Тончев подписаха взаимна заповед за основаване на Национално междуведомствено звено по отношение на провеждането на 27 октомври 2024 година на предварителните избори за 51-во Народно заседание.

Целта на звеното е да се подсигуряват в оптималната степен политическите права на жителите и да се обезпечава бърза и съответна реакция против закононарушения, свързани с провеждането на изборите.

Междуведомственото звено се управлява от заместител основния прокурор Елена Каракашева. В него вземат участие прокурори от Върховна прокуратура и представители на управленията на Министерство на вътрешните работи и ДАНС.

Националното звено ще координира активността на прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и ДАНС от деня на разкриване на предизборната акция и в самия избирателен ден за ефикасното взаимоотношение сред институциите. То ще завърши работата си до 30 дни след формалното оповестяване от Централната изборна комисия (ЦИК) на окончателните резултати от изборите. Ще бъде обменяна информация с ЦИК, с регионалните междуведомствени звена в страната, ще се прави разбор и резюме на получените данни.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР