И европейските страни, и Русия смятат, че вероятната причина е

...
И европейските страни, и Русия смятат, че вероятната причина е
Коментари Харесай

Войната стигна територията на Евросъюза с взривовете по „Северен поток“

И европейските страни, и Русия считат, че евентуалната причина е измама, само че към този момент никой не е поел отговорността за офанзивата, изисквала съвременни механически средства. Проверката на газопроводите може да отнеме седмици, а възобновяване им - месеци, даже години, което изключва опцията да се употребяват за доставки в Европа тази зима. Впрочем Европа към този момент не показва изключително безпокойствие, прибавя вестникът.

Нито за Русия, нито за Германия има някакъв смисъл да унищожават газопроводите, само че обвинявания против Москва сигурно ще има, по тази причина тематиката не трябва да се премълчава, написа " Росийская газета ".

Евентуалната измама несъмнено не носи никаква изгода на Европа, с изключение на може би на някои радикални природозащитници. Цените на газа преди малко бяха спаднали под 2000 $ за 1000 куб. метра и не щеш ли повредата може отново да тласне котировките нагоре, разсъждава аналитикът Александър Потавин, написа още Българска телеграфна агенция.

Това може би е преференциално за продавачите на полутечен природен газ (ВПГ), най-много американски - за тях Европа е премиен пазар и опцията да усилят доставките е много примамлива. В света обаче има дефицит на ВПГ и европейският пазар бе подготвен да погълне спомагателни количества, даже в случай че газопроводите работеха. А и не трябва да се надценяват опциите на продавачите - финансови, механически, административни, добавя маркетологът.

Различни страни създават през днешния ден стотици подводни апарати, измежду които подобаващи за целта; множеството даже включват детайли на изкуствен интелект. Дронът може да е направил диверсията, действайки в самостоятелен режим, показва военният специалист Вадим Козюлин.

Диверсията отваря кутията на Пандора. Мълчанието на западните политици във връзка детонациите на една европейска инфраструктура значи, че спорът доста ескалира и украинската рецесия се трансферира непосредствено на територията на Европейски Съюз, декларира " Независимая газета ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР