И е изваден от българската версия на списъка Магнитски. Семейство

...
И е изваден от българската версия на списъка Магнитски. Семейство
Коментари Харесай

Съдът извади и името на Боян Найденов от списъка Магнитски

И е изваден от българската версия на листата " Магнитски ". Семейство Найденови упавляват Efbet. 

Тричленен състав на подреди да бъдат отстранени данните на Боян Найденов от интернет страниците на Министерство на финансите и Национална организация за приходите във връзка със Списъка на физическите лица по смисъла на т. 1 от Решение № 441 от 04 юни 2021 година на Министерски съвет на Република България.
 Европарламентът разисква на следващия ден „ българския “ лист „ Магнитски “ след многочислени тъжби за непозволени наказания Европарламентът разисква на следващия ден „ българския “ лист „ Магнитски “ след многочислени тъжби за непозволени наказания
Три месеца след излизането на противоречивия и предизвикващ доста въпроси „ лист към листата “, въпросът със глобените българи по...

Определението по административно дело № 10154 е дефинитивно. То е формирано по тъжба на Найденов за неотложно преустановяване на неоснователните дейности на длъжностни лица – в тази ситуация за унищожаване на името на жалбоподателя от описите в интернет страниците на МФ и Национална агенция за приходите. Отделно във Върховен административен съд има и второ дело – срещу Решение № 441 от 4 юни 2021 година на Министерския съвет, което ще се гледа всъщност на 9 ноември 2021 година

Разпоредбата на чл.250, ал.1 Административнопроцесуален кодекс дава средство за отбрана на всеки, на който обезпечени от правото права и ползи са наранени от в действителност дейности, осъществявани от името на административния орган или от длъжностно лице на администрацията на административния орган. За задачите на правосъдното произвеждане по чл.250 – 254 Административнопроцесуален кодекс законодателят е дефинирал наличието на понятието неоснователни дейности. Това са дейности, които не се основават на административен акт или на закона. Така даденото определение сочи, че отбраната по чл.250, ал.1 Административнопроцесуален кодекс е отбрана от неюридически дейности на административен орган, т.е отбрана единствено против в действителност дейности, които се правят отвън избраните по закон пълномощия на органа.

Постоянна и непротиворечива е практиката на съда, че отбрана по чл.250 Административнопроцесуален кодекс се позволява само във връзка с дейности, които са почнали да се реализират, само че не са прекратени все още на подаване и разглеждане на настояването. В случая твърдяното незаконосъобразно фактическо деяние е „ поддържане на данните на Боян Найденов в лист, оповестен на интернет страниците на Министерство на финансите и Национална организация за приходите “.

По делото към Становище на Министерство на вътрешните работи, дирекция „ Правно-нормативна активност “ е приложена информация рег. № 3286р-30647 от 06.07.2021 година по разказа на Главна дирекция „ Национална полиция “, издадена след издание на листата на физическите лица с дата 15.06.2021 година, в която се показва, че за Боян Найденов, не е открита съгласуваност с сдружения, включени в разширения лист и вписани под номера 19, 30, 35 и 40 от листата.
 Казусът Братя Найденови и българската версия на Магнитски Казусът " Братя Найденови " и българската версия на " Магнитски "
50 компании и лица са подали тъжба в съда за включването им в нея, а делата ще стартират найрано в късната есен Публично не бяха разгласен...

По делото от жалбоподателят са показани доказателства и се излагат причини, от които се открива, че е прекратил всевъзможни връзки с лица, които попадат в обсега на глобите, наложени от Службата за надзор на задграничните активи (OFAC) на Министерство на финансите на Съединени американски щати. Прекратяването на свързаността се вижда и в Търговския указател и указател на юридическите лица с нестопанска цел, воден от Агенция по вписванията.

Припомняме, че повече от 115 дни след неоснователното включване на Цветомир и Боян Найденови и татко им Стефан Найденов в българския Върховен административен съд преди три дни постанови без право на обжалване незабавното изваждане на Цветомир Найденов от него.

Найденови бяха включени в „ Списъка на листата “ без да бъде взета поради смяна на събитията, а точно фактът, че са прекратили съдружничество с включения в листата „ Магнитски “ Васил Божков година и половина преди въвеждането на глобите. За несъответстващото решение на Постоянната работна група приказва и фактът, че Найденови разкриха първи данъчното закононарушение на Божков и съдружниците му, с което страната беше ощетена с почти 700 милиона лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР