И двете сдружения на местните българи бяха регистрирани преди 3-4

...
И двете сдружения на местните българи бяха регистрирани преди 3-4
Коментари Харесай

Властите в Скопие заличиха втори български клуб frognews.bg

И двете сдружения на локалните българи бяха регистрирани преди 3-4 години. Тяхното изтриване става след ремонти в закона, които влизат в действие със задна дата, отбелязва организацията.

 

Срещу клуба имаше пукотевица с огнестрелно оръжие, по знамение нямаше потърпевши. На 19 януари беше пребит и секретарят на клуба Християн Пендиков.

 

Днес следобяд министърът на правораздаването Кренар Лога е подписал решение за закриване на Българския клуб " Цар Борис III " в Охрид.

 

Ходът идва след мнението на Комисията за приложимост на имената, която преди два дни даде негативно мнение за клуба в Охрид. Сега на ход е Централният указател, който би трябвало да изтрие името от системата по-късно решение.

 

" Комисията за приложимост на персонални имена счита, че възможното наименуване на сдружението с такова име провокира напрежение и непоносимост измежду цялото македонско общество ".

 

В обяснението Комисията показва, че той е виновен за закононарушения, осъществени по време на българската окупация на Македония през Втората международна война.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР