И двете сдружения на местните българи бяха регистрирани преди 3-4

...
И двете сдружения на местните българи бяха регистрирани преди 3-4
Коментари Харесай

Властите в Скопие заличиха и българския клуб Цар Борис III в Охрид

И двете сдружения на локалните българи бяха регистрирани преди 3-4 години. Тяхното изтриване става след ремонти в закона, които влизат в действие със задна дата.

Днес следобяд министърът на правораздаването Кренар Лога подписа решението за закриване на Българския клуб " Цар Борис III " в Охрид.

Ходът идва след мнението на Комисията за приложимост на имената, която преди два дни даде негативно мнение за клуба в Охрид. Сега на ход е Централният указател, който би трябвало да изтрие името от системата по-късно решение.

В формалното изказване се споделя, че името провокира напрежение и непоносимост измежду цялото македонско общество. В обяснението комисията показва, че цар Борис Трети е " виновен за закононарушения, осъществени по време на българската окупация на Македония през Втората международна война, по време на които са премахнати стотици жители ".

Особено се акцентира мнението, че " неговото съдействие и съюз с Третия райх и подчертаната антисемитска политика са най-пряко виновни за депортирането и унищожаването на хиляди евреи от Македония в лагера на гибелта Треблинка ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР