И двете състезания в рамките на Гран При на Испания

...
И двете състезания в рамките на Гран При на Испания
Коментари Харесай

Баная, Биндер и Милър не търсят проблемите в гумите

И двете надпревари в границите на Гран При на Испания в MotoGP - спринтовото и главното, бяха спрени с червен байрак поради произшествия в първата обиколка, като начало на паданията сложиха надлежно Франко Морбидели и Фабио Куартараро. Някои от водачите обясниха, че проблемите с предните гуми са повода за толкоз рухвания, само че три от огромните звезди в MotoGP не са на това мнение: Франческо Баная, Брад Биндър и Джак Милър, които окупираха Топ 3 в хода на уикенда.

“Според мен, паданията на “Херес ” станаха тъй като първият завой е доста прегънат, а не поради гумите - изясни международният първенец Баная. - Такива бяха събитията, защото в първата обиколка би трябвало да си доста деликатен с траекториите. В спринта рухването не беше за наказване, а в главното съревнование Фабио реши прекомерно оптимистично, че ще може да спре и подпря Бедзеки. Така че това беше поради изискванията на пистата, а не поради гумите. ”

Милър също изясни, че не вижда връзка сред работата на гумите и случаите при започване на двете надпревари.
 Куартараро още веднъж подлага на критика стюардите в MotoGP Куартараро още веднъж подлага на критика стюардите в MotoGP
“Все едно да се оплачеш от Мишлен, че си аварирал поради гумите на колата, която караш поради многото шампанско, което си изпил - съобщи Милър. - Ясно е, че както Франко, по този начин и Фабио бяха прекомерно оптимистично настроени на влизането в първия завой. ”
 Наказаха Морбидели за случая, който прекъсна спринта на Наказаха Морбидели за случая, който прекъсна спринта на " Херес "
Биндър беше най-лаконичен и разясни, че “не можеш да се оплакваш от гумите, когато удряш другите ” водачи на пистата.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР