И двете момиченца се раждат с рядко срещана аномалия, при

...
И двете момиченца се раждат с рядко срещана аномалия, при
Коментари Харесай

Дни Преди Коледа В Пирогов Се Случи Същинско Чудо! Хирурзите Извършиха Огромен Подвиг, Дариха Живот На

И двете момиченца се раждат с рядко срещана особеност, при която още, до момента в който са в утробата, част от червата им некротизират, което води до оформянето на кистична туморна групировка, сраснала с останалите коремни органи. Тя е изпълнена с чревносъсдържимо и некротични тъкани.

Туморът не дава опция на бебетата да се хранят, което директно заплашва живота им. Докато са на няколко дни девойките са преведени в неповторимото за България " Отделение по хирургия на новороденото и вродените аномалии " в „ Пирогов ”.

Завеждащият звеното доктор Цветко Георгиев и екипът му правят продължителни животоспасяващи интервенции. Следват нови, продължаващи лекуването многоетапни интервенции.

Сега двете момиченца могат да се хранят независимо и имат късмет за пълностоен живот. Основният принос за опцията да посрещнат първата си Коледа е на екипите на завеждащия Отделението на новороденото и вродените аномалии доктор Цветко Георгиев и на завеждащия Отделението по детска реанимация доктор Христо Пседерски.

Подобна патология се среща извънредно рядко, както в международен мащаб, по този начин и у нас, споделя доктор Георгиев. За целия си професионален път лекарят е срещал към 15 сходни случая.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР