И двете камари на Конгреса на САЩ са готови да

...
И двете камари на Конгреса на САЩ са готови да
Коментари Харесай

Джон Кърби: Подкрепата за Украйна в Конгреса на САЩ остава много силна

И двете камари на Конгреса на Съединени американски щати са подготвени да продължат да оказват поддръжка на Украйна , съобщи шефът на стратегическите връзки на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби.

В изявление за в. " Дейли телеграф " Кърби изрази увереността си, че поддръжката за Украйна в Конгреса " остава доста мощна ". Според американския чиновник единствено " дребна група от доста гласовити, доста десни републиканци в Камарата " не престават да се опълчват на спомагателната поддръжка за Украйна.

" Свидетели сме, че от ден на ден изключително десни републиканци от Камарата на представителите подлагат на критика бъдещите разноски и поддръжката за Украйна. Но ще ви кажа няколко неща. На първо място, поддръжката от Капитолия остава доста, доста мощна. Не единствено от позиция на двете камари, само че и от двупартийна позиция ", сподели той.

По-рано четирима високопоставени сенатори републиканци в Съединени американски щати приканиха президента Джо Байдън да даде на Украйна ракети с огромен обхват на фона на идното посещаване на украинския президент Владимир Зеленски във Вашингтон. „ Украйна доста отслаби бойната мощност на Русия и се нуждае единствено от дребна част от нашите ресурси от ATACMS “, споделиха сенаторите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР