И двете жени са били с тежка патология на бременността,

...
И двете жени са били с тежка патология на бременността,
Коментари Харесай

Спасиха две родилки и бебетата им в МБАЛ Света Анна във Варна

И двете дами са били с тежка патология на бременността, а сходни случаи зачестяват в международен мащаб и това има директна връзка с ражданията със секцио и с абортите

Две дами с тежка патология на бременността и бебета им са избавени от началото на тази година от лекарите в родилното поделение на МБАЛ „ Св. Анна “ във Варна, оповестиха от лечебното заведение.

Двете родилки са признати с placenta previa - положение, при което плацентата е ситуирана пред плода, а в тези два случая то е било съпроводено от врастване в маточната стена. Според лекарите при такава диагноза има голям риск дамата да загуби доста кръв и да почине.

Благоприятният излаз в двата случая се дължи както на навреме поставената точна диагноза, по този начин и на положителната подготовка за посрещане на всички затруднения, които могат да зародят при сходни пациентки, споделя началникът на отделението в лечебницата доктор Милко Папазов. В операционните влизат висококвалифицирани екипи от акушер-гинеколози, хирурзи и реаниматори, ръководени от проф. Явор Корновски, както и операционни сестри и акушерки. Медиците, с помощта на чийто труд, умения и безрезервност две варненски дами към този момент са вкъщи с живи и здрави бебета, са доктор Милко Папазов, доцент Станислав Славчев, доктор Стоян Костов и анестезиолозите доктор Фатме Чалъкова, доктор Радослав Николов и доктор Добромир Мичоров.

И за двете майки това не са първи бременности. И при двете предходните раждания са били с цезарово сечение. Позицията на доктор Папазов е, че случаи с такава тежка патология зачестяват в международен мащаб и това има директна връзка със зачестяването на ражданията със секцио и с абортите.

Родилното поделение в болница „ Св. Анна “ е най-старото в района. През предходната година беше единственото, което приемаше бременни с ковид, за които бяха основани всички условия за изолираност от останалите родилки. Екипът изпрати 2022 година с 1055 бебета, от които 535 момчета. Сред новородените има 10 двойки близнаци. Недоносените бебета през предходната година са 68. Най-малкото живородено дете в „ Св. Анна “ е било с тегло 1040 грама.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР