И двете имат предимства, но кое е по здравословно? Когато оборудвате

...
И двете имат предимства, но кое е по здравословно?
Когато оборудвате
Коментари Харесай

Еър фреър или микровълнова печка: Кое е по здравословно за затопляне на храна?

И двете имат преимущества, само че кое е по здравословно?

Когато оборудвате кухнята, изборът на уреди, които оферират улеснение, успеваемост и деловитост, може освен да ви помогне да спестите време, само че и да ви помогне да приложите по-здравословен метод на живот. В това отношение както въздушният фритюрник, по този начин и микровълновата печка добиха известност. Но кой от тези два е най-хубавият вид за стопляне на храна?

И двата инструмента трансформираха метода, по който храната се затопля, защото обезпечават по-бързо време за готвене и вършат допустимо приготвянето на ястия с по-малко калории. Въпреки това те имат разнообразни функционалности, които ги вършат по-добри или не в избрани задания.

Ейр Фреър или микровълнова печка: съществени характерности и разлики

Фритюрникът и микровълновата фурна се появиха като бързи и ефикасни други възможности на стандартните фурни. И двете устройства усъвършенстват времето за подготвяне на храната и оферират по-здравословен способ на готвене спрямо елементарното надълбоко пържене.

Но едното по-добро ли е от другото? За да разгадаем този въпрос, е належащо в резюме да разгледаме по какъв начин работят и каква технология употребяват.

Фритюрникът е устройство за готвене, което подлага храната на доста парещ въздух, който циркулира непрекъснато, с помощта на действието на електрически източник на топлота и вентилатор.

По този метод предлага готвене със сходни характерности с тези на обичайното пържене, само че с по-малък брой калории, защото изисква най-малко лой. Поради това се трансформира в един от обичаните разновидности за подготвяне на хрупкави, златисти и здравословни заготовки.

Микровълновите фурни, въпреки това, генерират топлота посредством електромагнитни талази, които разбъркват водните молекули на храната, с цел да разрешат бързо готвене или нагряване.

Те не изискват никаква лой или масло, само че надали ви разрешават да получите хрупкави текстури. Напротив, храните са склонни да останат меки и влажни след нагряване в микровълнова печка. Те постоянно се употребяват за топене на храна, претопляне на храна и подготвяне на заготовки със зеленчуци.

Други разлики

Освен технологията, употребена от всеки от тези уреди и съответните им функционалности, има и други разлики, които си коства да се вземат поради при избора на едното или другото. Най-важните са разказани в детайли по-долу:

  • Готвене на разнообразни типове храна: Докато фритюрникът е съвършен за хрупкави картофи, пилешки крилца, паниране, печене и печене, микровълновата е по-добра за топене на артикули, претопляне на останки, готвене на зеленчуци и стопляне на питиета.
  • Консумация на сила: Въздушният фритюрник употребява повече сила от микровълнова печка – макар че това зависи от модела и мощността му – заради своите нагреватели и вентилатори.
  • Капацитет: И двата уреда се оферират в разнообразни размери; микровълновата фурна обаче нормално има по-голям потенциал спрямо фритюрниците.
  • Почистване: фритюрникът има преносими детайли (кошници или тави), които елементарно се почистват в съдомиялна машина. Микровълновата фурна изисква деликатно вътрешно разчистване, изключително в случай че има разливи.
  • По-здравословни ястия: Въздушният фритюрник е подобаващ за подготвяне на огромно многообразие от стандартни ястия по по-здравословен и нискокалоричен метод. Изисква малко или никаква лой, с цел да се реализиран хрупкави текстури и натоварен усет. Някои ястия могат да се подготвят и в микровълнова фурна, само че крайната текстура е каша, тъй че може да не е толкоз прелестно. Въпреки това, това също е добър вид, защото не се нуждае от спомагателна лой за готвене.

Кое е по положително за стопляне на храна?

Що се отнася до стоплянето на храната, и двата уреда работят добре. Имайте поради обаче, че в микровълновата процесът е по-бърз и е подобаващ за вкарване на течности. Недостатъкът му? Някои съставки са склонни да омекнат, откакто са били подложени на високите температури на уреда.

Във въздушния фритюрник можете да затоплите пица, останки от храна, пайове, пържено пиле и други сходни. Има наклонност да резервира добре текстурите, само че изисква повече време.

Еър фреър по- добър ли е за стопляне храна?

Фритюрникът е „ модерният “ апарат, когато става въпрос за здравословно хранене, заради което мнозина го считат за по-добър избор от микровълновата. Въпреки това, стига да се употребяват вярно, и двете са потребни за подготвяне на по-леки и по-здравословни ястия. И по този начин, кой да изберете?

Изборът зависи значително от това, което нормално ядете. Ако обичате тесто, чипс и други хрупкави ястия, фритюрникът ще бъде най-хубавият ви съдружник в кухнята. Ще можете да вършиме по-здравословни версии на тези храни, с минимално наличие на мазнини и по-малко калории.

Всъщност можете да го употребявате и за печене и печене. Храни като пиле, месо, риба, зеленчуци, зърнени храни и други са подобаващи за готвене в този апарат.

Източници:

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР